Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Πειραιώς. 22/01 16:47

agiasmos dias 7

Στις εγκαταστάσεις του 3ου τμήματος ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, τον Αγιασμό των νέων Εγκαταστάσεων και Ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Σώματος.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τους άνδρες του Σώματος και ιδιαίτερα προς τον παριστάμενο Υπουργό «για την μεγάλη σας αγάπη, για την ευνομία, την Συνταγματική ευπρέπεια και τις Δημοκρατικές αρχές του Έθνους μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ευχήθηκε να υπάρχει στη ζωή όλων «φωτεινό ορόσημο η μαρτυρία και το μαρτύριο των ηρώων και των αγωνιστών της πατρίδος μας», ενώ απευθυνόμενος προς τους νέους που αναλαμβάνουν «αυτό το μεγάλο έργο της ευνομίας, της προστασίας και της τάξεως, της ασφαλείας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας», ευχήθηκε από καρδιάς «τα ηρωικά πρότυπα των μαρτύρων του Σώματος να τους εμπνέουν και να τους οδηγούν».

Κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία προς τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους υπογράμμισε πως «με το αίμα τους πότισαν τις αρχές, τις ελευθερίες, την ευπρέπεια της ευκοσμίας και της τάξεως και κυρίως τη συμβίωση των ανθρώπων μέσα σε μία ευνομούμενη πολιτεία».

Επικαλούμενος την προστασία του πολιούχου Αγίου Αρτεμίου, ευχήθηκε το Σώμα «να διασφαλίζει τα δικαιώματά μας, την ευνομία, την συμβίωση των πολιτών μέσα στην Ευλογημένη πατρίδα μας». «Πρέπει σε όλους να είμαστε πρότυπα δικαιοσύνης αληθείας, αγάπης, φιλαλληλίας και αλληλοπεριχώρησης» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, συγχαίροντας παράλληλα και για την μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο.

«Ευχόμαστε έργα αγαθά, πεπληρωμένα από την δύναμη του Θεού, αλλά και από την δύναμη του πολιτισμού και από την πίστη και τον ηρωισμό του λαού μας», κατέληξε.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχήθηκε με την σειρά του σε όλους καλή δύναμη στην απόδοση των καθηκόντων τους, προτρέποντάς τους να είναι χρήσιμοι και ωφέλιμοι στην κοινωνία του Πειραιά για να αισθάνονται όλο και περισσότερο ασφαλείς οι πολίτες.

Αναφερόμενος στην Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέσθηκε νωρίτερα από τον Σεβασμιώτατο επεσήμανε ότι «η μνήμη στους νεκρούς είναι η τιμή της κοινωνίας απέναντι σε όσους μάχονται κάθε ημέρα», ενώ μιλώντας για τα εγκαίνια του νέου κτηρίου σημείωσε πως «αυτό σημαίνει σεβασμός στους ανθρώπους που εργάζονται. Σεβασμός σε όλους εσάς που δίνεται κάθε ημέρα τη μάχη για την ζωή των συμπολιτών μας».

Όλοι εσείς, «αποτελείται τον κορμό ενός από τα πιο σημαντικά τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας», είπε καταλήγοντας ο κ.Υπουργός.

Τέλος ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ευχήθηκε με την σειρά του σε όλους «Καλή Χρονιά», προτρέποντας τους άνδρες του Σώματος να καταβάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να προσφέρουν στην κοινωνία του Πειραιά την ασφάλεια, διαβεβαιώνοντάς τους παράλληλα ότι θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους.

agiasmos dias 1

agiasmos dias 1

agiasmos dias 1

agiasmos dias 1

agiasmos dias 1

agiasmos dias 1

Εμφανίσεις: 274639
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: