Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/02 23:20

trifonos sidirokastro 11

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή του Αγίου Τρύφωνος, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου ημέρα την οποία τιμά ιδιαίτερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σιδηροκάστρου "Ο ΆΓΙΟΣ ΤΡΎΦΩΝ".

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της θείας Λειτουργίας τέλεσε και την Ακολουθία του Αγιασμού όπου και ανέγνωσε τις κατάλληλες ευχές του Αγίου Τρύφωνος για την ευλογία των καλλιεργειών.

Ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό εικόνα του Αγίου Τρύφωνος ως ευλογία.

Ακολούθησε δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του Ναού που παρέθεσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της ενορίας του Βαμβακοφύτου όπου και ευχήθηκε υγεία και προκοπή πνευματική κατά το νέο έτος.

Ακολούθως ευλόγησε και την Βασιλόπιτα του Συλλόγου Φίλων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας Σιδηροκάστρου όπου δραστηριοποιούνται νέοι της περιοχής οι οποίοι όμως έχουν ιδιαίτερη σχέση και αγάπη στην τοπική Εκκλησία και μάλιστα με προστάτη Άγιο τους τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πατρική αγάπη προς τους νέους τονίζοντας ότι η τεχνολογία όταν χρησιμοποιείται με ορθό τρόπο είναι ευλογία από Τον Θεό.

Ενωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην αυριανή μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού ημέρα κατά την οποία είναι και η ορθόδοξη γιορτή της μητέρας.

Οι Ιερείς μαζί με τις κύριες του Φιλοπτώχου της ενορίας έκαναν ένα αφιέρωμα στην Μητέρα μέσα από ποιήματα και τραγούδια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την Μητέρα Παναγία η οποία είναι Μητέρα Του Κυρίου μας αλλά και όλων ημών των χριστιανών.

Η Υπεραγία Θεοτόκος γίνεται γέφυρα για να ενώσει τον άνθρωπο με τον Θεό και να βοηθήσει σε κάθε περίσταση τα παιδιά της ως στοργική μητέρα, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Προκόπιος Κρίβος.

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

trifonos sidirokastro 1

Εμφανίσεις: 301392
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: