Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 13:41

ag.xaralampos.kilkis 13

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


"Τὸν ἐν Ἀθλοφόροις ἱερουργόν, καὶ ἐν ἱερεῦσιν, ἱερώτατον Ἀθλητήν, τὸν μέγαν Χαραλάμπην, ὕμνοις τιμήσωμεν." Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του Ιερομάρτυρος του Χριστού Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Τοπικής Κοινότητας Μαυρονερίου του Δήμου Κιλκίς.

Την αγιώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, τον οποίο πλαισίωσαν ο Εφημέριος του πανηγυρίζοντος Ναού Παν. Αρχιμ. Ευγένιος Ιωάννου, Αρχιερατικός Επίτροπος Πικρολίμνης και Ιερείς της περιοχής. 

Ευσεβείς πιστοί προσήλθαν στον περικαλλή Ιερό Ναό για να καταθέσουν την τιμή και τον σεβασμό τους στον προστάτη τους Άγιο καθώς και να προσκυνήσουν τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου. Ανάμεσά τους ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα και Θεμιστοκλής Κοσμίδης.

Ιερέας στην Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ο Άγιος που τιμά η Εκκλησία μας στις 10 Φεβρουαρίου μαρτύρησε σε ηλικία 113 ετών στα χρόνια του χριστιανομάχου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου. Αρνήθηκε να προσκυνήσει τα είδωλα, διακήρυξε τον έναν αληθινό Θεό και μαρτύρησε με τον πιο βάναυσο τρόπο. Σύρθηκε με άλογα από την Μικρά Ασία στην Αντιόχεια, οδηγήθηκε στην Ρώμη με μπηγμένα καρφιά στην πλάτη του, μπροστά στον ίδιο τον αυτοκράτορα, γδάρθηκε ανελέητα και μετά από 30 ημέρες αποκεφαλίστηκε παραδίδοντας την Αγία του ψυχή το έτος 198 μ.Χ. 

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης του Κιλκίς ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου και ευχήθηκε καταλλήλως στο πυκνό εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως σε όσους φέρουν το όνομα του Αγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τον ευπρεπισμό του Ιερού Ναού, συνεχίζονται οι εργασίες ανοικοδόμησης του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται πλησίον του Ναού και θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300829
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: