Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Θηβών. 25/03 12:58

euaggelismos roumeli 5

Συντάκτρια: Αρετή Μουλαρά


Σκίρτησαν οι καρδιές, αγαλλίασαν οι ψυχές, σα βάλσαμο τούτες τις δύσκολες στιγμές έσταξε στην πληγή κι έδωσε μια ανακούφιση διπλή·

άκουσμα γνωστό, γλυκύ, μελωδικό, της καμπάνας ο ρυθμός δεν ήταν σήμερα απλός, του Ευαγγελισμού! γιορτή της Παναγιάς και της Πατρίδας η λευτεριά.

Ποιος δεν θα ΄θελε να ΄ταν στην Εκκλησιά! να προσευχηθεί ευλαβικά στην Παναγιά, να τιμήσει το Γέρο του Μοριά, της Ρούμελης τα παλληκάρια, τους ήρωες της λευτεριάς.

Μα σήμανε η ΚΑΜΠΑΝΑ κι έδωσε την ΕΛΠΙΔΑ.

ΒΟΙΩΤΙΑ, 25η Μαρτίου 2020, ώρα 10:30

Το άκουσμα της καμπάνας απ΄ άκρου εις άκρον της Βοιωτίας, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους πιστούς, που η απειλή του κορωνοϊού τους κράτησε μακριά από την Εκκλησιά, κι έφερε δάκρυα στα μάτια τους, που τα κατέθεσαν προσευχητικά στη ΜΑΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ.

Σήμερα 25η Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί, με εντολή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου, σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών της Μητροπόλεώς, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, και ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του 1821, που πολέμησαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, αλλά και για την ενίσχυση του λαού μας στη δύσκολη τούτη δοκιμασία που βιώνει η Χώρα μας και η υφήλιος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Αρχοντοπούλα της Ρούμελης, τη Λιβαδειά, στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, καθώς και τη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, κεκλεισμένων των θυρών, την οποία μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος έψαλε τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων, που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, για τους αγωνιστές της Επανάστασης καταθέτοντας ώς ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης ένα μικρό λουλούδι, ενώ εκείνη την ώρα συνέπεσε να είναι παρών και ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας.

Ο Σεβασμιώτατος, πριν από τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, απευθύνθηκε μέσω του ραδιοφώνου στους πιστούς, που παρακολουθούσαν την ιερά μυσταγωγία από το σπίτι, λόγω των έκτακτων μέτρων αναστολής τέλεσης των ακολουθιών στους Ιερούς Ναούς στα πλαίσια προστασίας από τον κορωνοϊό, λέγοντας τα εξής. (πατήστε εδώ για την ομιλία)

euaggelismos roumeli 1

euaggelismos roumeli 1

euaggelismos roumeli 1

euaggelismos roumeli 1

euaggelismos roumeli 1

Εμφανίσεις: 300574
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: