Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/07 23:48

ieratiki kilkis 7

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Νικηταράς, πρώην Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, το Σάββατο 4 Ιουλίου μετά από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου κ. Εμμανουήλ.

Ο π. Αντίπας ανέπτυξε στους Ιερείς, εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, το θέμα: "Το Πατμιακό Τυπικό".

Ο Σεβ. Κιλκισίου καλωσόρισε τον ομιλητή τον οποίο ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης του ώστε να έρθει στο ακριτικό Κιλκίς.

Ο λόγιος Κληρικός ο οποίος διετέλεσε και Καθηγητής στο Εκκλησιαστικό Λύκειο του Κιλκίς προ εικοσαετίας, απευθυνόμενος στους Ιερείς, μεταξύ των οποίων και πολλοί παλιοί μαθητές του, αναφέρθηκε στις λειτουργικές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το Τυπικό στην Πάτμο όπως αυτό διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες, ιδιαίτερα στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Απάντησε δε σε σχετικές ερωτήσεις των Κληρικών πάνω σε ζητήματα Τελετουργικής.

Τέλος ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την ευγενή πρόσκλησή του.

ieratiki kilkis 1

ieratiki kilkis 1

ieratiki kilkis 1

ieratiki kilkis 1

ieratiki kilkis 1

ieratiki kilkis 1

Εμφανίσεις: 301486
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: