Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. 08/07 18:50

kerkiras apokalipsis 1

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Προκοπίου στο ομώνυμο ιστορικό χωριό της μέσης Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε ότι η κλήση του αγίου Προκοπίου έγινε από τον ίδιο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο Οποίος τον κάλεσε να μην διώκει τους χριστιανούς.

Ανάλογη ήταν η κλήση του Χριστού προς τον απόστολο Παύλο και τον Μέγα Κωνσταντίνο. Από την άγνοια του Θεού στην αληθινή Θεογνωσία κλήθηκαν οι άγιοι και αυτή η αποκάλυψη του Χριστού συνεχίζεται στους αιώνες.

Εμείς δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν αποκαλυπτικές στιγμές για τον καθέναν μας. Είναι η ελεημοσύνη του Θεού που μας ανοίγεται προσκαλώντας μας στην λατρεία Του.

Εμείς όμως πιστεύουμε ότι οι δωρεές του Θεού είναι δικά μας κατορθώματα και δεν έχουμε διάκριση και λεπτότητα στα πνευματικά μας αισθητήρια. Άλλοτε ο Θεός μας γιατρεύει και σωματικά.

Εμείς όμως εκθειάζουμε την ιατρική επιστήμη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διακρίνουμε το θέλημα του Θεού, καθότι συχνά η επιστήμη αποτυγχάνει.

Άλλοτε ο Θεός αποκαλύπτεται μέσα από το πένθος μας, μέσα από δοκιμασίες να φεύγουν από τη ζωή οικείοι.

Αντί να σταθούμε με σεβασμό στο θέλημα του Θεού, ακόμη κι αν αυτό εκφράζεται μέσα από το μυστήριο του θανάτου, εμείς πεισμώνουμε και γινόμαστε αντίθετοι του Θεού.

Αλλά και μέσα από άλλες δοκιμασίες ο Θεός μας αποκαλύπτεται δίνοντάς μας την δυνατότητα να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την δική Του ευσπλαχνία και αγάπη.

Εμείς όμως παραμένουμε στην θεοποίηση του δικού μας θελήματος και αρνούμαστε να δούμε τον λίθο της πίστεως, την αρραγή πέτρα που είναι ο Χριστός.

Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε τις σκέψεις του υπογραμμίζοντας ότι ο άγιος Προκόπιος μας διδάσκει να βλέπουμε την ζωή μας μέσα από το πρίσμα της πίστεως, της ελπίδας και της αγάπης, για να ζήσουμε κι εμείς το φως της αγάπης του Θεού.

kerkiras apokalipsis 2

kerkiras apokalipsis 2

kerkiras apokalipsis 2

kerkiras apokalipsis 2

kerkiras apokalipsis 2

kerkiras apokalipsis 2

kerkiras apokalipsis 2

Εμφανίσεις: 288048
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: