Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/07 23:45

ioanninon kiafa 67

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς 


Ξεκίνησαν οι εορτασμοί προς τιμήν του Αγίου Παΐσιου του αγιορείτου, στον ομώνυμο νεόδμητο Ιερό Ναό (Κιάφα) στα Ιωάννινα.

Κατά την πρώτη μέρα τελέστηκε εσπερινός και παρακλητικός κανόνας στον Άγιο Χαράλαμπο, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Να αναφερθεί ότι ο θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του Τούρκου Προέδρου για την Αγιά Σοφιά, χαρακτηρίζοντας την "πικρό μαντάτο".

“Είναι μια πικρή είδηση που μας πληγώνει και μας στεναχωρεί, αλλά αυτό δείχνει την υπεροχή της πίστεως μας. 567 ολόκληρα χρόνια κατακτήσεως και ακόμα νιώθουν ανασφάλεια, ακόμα θέλουν να αποδεικνύουν ότι είναι οι κατακτητές” - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μάξιμος τόνισε πως “ότι και να κάνουν, η Αγιά Σοφιά θα παραμένει τόπος που λατρεύετε ο Υιός και Λόγος του Θεού.”

"Εμείς πάντα θα λέμε: θέλετε δεν θέλετε εδώ πάντα θα λατρεύετε ο Χριστός, θέλετε δεν θέλετε Έλληνες την έφτιαξαν και γνωρίζετε ότι είναι έργο πολιτισμού ορθοδόξων Χριστιανών" - πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Μάξιμος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302637
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: