Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/03 12:17

osa stin agapi

Σχήμα: 14Χ21 / Σελ. 296 / Τιμή: 14 €

ISBN: 978-960-619-061-2

ΑΡΧΙΜ. ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ

ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ

Πρόλογος: Γεώργιος, Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.

«Σκοπός του γάμου δεν είναι πρωτίστως η ηδονή, ούτε-όπως συνήθως νομίζεται σε θρησκευτικούς κύκλους-μόνον η τεκνογονία, αλλά, όπως επίσημαίνει ο ιερός Χρυσόστομος, η «σωφροσύνη» και ευρύτερα η προοπτική της σωτηρίας και της θέωσης». Γι αυτό υπάρχει η ασκητική του γάμου». Από τον προλογο του βιβλίου.

Ο Παν. Αρχιμανδρίτης, Σιλουανός Πεπονάκης επιμελήθηκε τις ομιλίες που κατά καιρούς είχε οργανώσει σε συνάξεις για νέα ζευγάρια στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου και μετέφερε σε ένα βιβλίο όλο τον διάλογο και αντίλογο όσων συμμετείχαν, με σκοπό να μας ξεναγήσει στο μυστήριο της χριστιανικής συζυγίας μέσα από τη σύνδεσή του με τη ζωντανή πνευματική ζωή.

Σε μια εποχή που η αποϊεροποίηση της ζωής μας έχει κάνει τις σχέσεις των δύο φύλων κυνικές και ψυχρές, ο γάμος υποβαθμίζεται σε μια απλή κοινωνική σύμβαση. Μέσα στην Εκκλησία όμως όλα αλλάζουν και για τους συζύγους ανοίγονται προοπτικές ευτυχίας και προόδου, αρκεί ο άνδρας και η γυναίκα να βρίσκουν το νόημα της ύπαρξής τους στο πλαίσιο μας αγαπητικής αλληλοπεριχώρησης.

Το ζευγάρι οφείλει να ανακαλύψει μέσα στον χριστιανικό γάμο τη δύναμη της θυσίας και της αγάπης που δεν ζητάει ανταπόδοση.

Θέματα που θίγονται :

Η πρόκληση του χριστιανικού γάμου-η συνδεσή του με τη θεία Ευχαριστία/ Η έξοδος από το εγώ/ Το νόημα του χριστιανικού γάμου/ Ο πολιτικός γάμος/ Το φύλο και η σεξουαλικότητα σε τροχιά αγιαστική/ Η αγάπη ως βάση της σχέσης-Η δύναμη της εξομολόγησης/ Η διαχείριση των λογισμών/ Η δύναμη της κοινής προσευχής/ Η ζήλεια και το αντίδοτό της/ Η μακάρια υπομονή-Ο ρόλος της προσευχής/ Τα ψέματα σκοτώνουν τη σχέση/ Η ζωή με τον Χριστό θέλει ανδρείο φρόνημα/ Η δυσκολία της διαπαιδαγώγησης των παιδιών/ Οι δυσκολίες της συμπόρευσης-Ο ρόλος του πνευματικού/ Ευτεκνίας απόλαυση.

Ο συγγραφέας

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης κατάγεται απο τη Μαλεσίνα Φθιώτιδος. Σπουδασε Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει ασχοληθεί με την ιστορία της τέχνης και τη ζωγραφική των εικόνων.

Είναι ηγούμενος στη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου στον Αλίαρτο Βοιωτίας και τακτικός ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, δραστηριοποιούμενος και στον τομέα της νεότητας.

Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στον Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως. Κείμενα και άρθρα του πάνω στην Ορθόδοξη πνευματικότητα έχουν  δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και περιοδικά, ενώ κυκλοφορεί και το βιβλίο του «Δίψα για καθαρό ουρανό –Λόγοι βοηθητικοί στη μετάνοια». (Ίνδικτος).

Online αγορά: https://bit.ly/2wr3kyl

Τηλέφωνο παραγγελιών: 210 32 26 343

Εμφανίσεις: 305599
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: