Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/04 20:41

athinagoras vardinogianni

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από την κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κ. Μανώλη Παπασάββα και μέλη των ΔΣ των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η κα. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα για την συγκινητική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί τα παιδιά της Μονάδας, τονίζοντας την σημασία που έχει η συμπαράσταση της Εκκλησίας και της απανταχού ελληνικής ομογένειας στο έργο της «Ελπίδας».

''Η στήριξη του έργου μας από την Εκκλησία, η οποία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό μας με κάθε τρόπο αγκαλιάζοντας το έργο μας, έχει για εμάς ιδιαίτερη αξία. Πολύτιμος σύμμαχός μας, όμως, και αρωγός στο έργο μας είναι πάντοτε και η ελληνική ομογένεια, η οποία αποτελεί για όλους μας μια ακόμα Ελλάδα με αστείρευτη αγάπη για την πατρίδα και διάθεση προσφοράς που ξεπερνά τα σύνορα'' τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Βαρδινογιάννη.

Σε άλλο σημείο η κα. Βαρδινογιάννη πρόσθεσε: ''Γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη σας για τα παιδιά, την ξεχωριστή σας ευαισθησία, όπως γνωρίζω καλά και την μεγάλη σας αφοσίωση στα καθήκοντα του Μητροπολίτη Μεξικού. Ο μεγάλος σας αγώνας για να φτάσει παντού το μήνυμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας για αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά στον συνάνθρωπο είναι συγκινητικός''.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεξικού ευχαρίστησε την κα. Βαρδινογιάννη, τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου της «Ελπίδας».

''Το έργο της κα. Βαρδινογιάννη είναι ένα έργο αγάπης, ένα έργο που κάνουν οι άγγελοι και αυτό που βλέπω σήμερα εδώ πραγματικά με συγκινεί. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον εαυτό τους για τον συνάνθρωπο και θέλω να ξέρετε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε στο πλευρό σας''.

Να σημειωθεί ότι στην συνέχεια η κα. Βαρδινογιάννη τίμησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξή του, απονέμοντάς του την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «Ελπίδα» και στη συνέχεια τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της Ελπίδας» το αστέρι της «Ιεράς Μητρόπολης Μεξικού».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας και επισκέφθηκε τους μικρούς ασθενείς.

athinagoras vardinogianni 2

Εμφανίσεις: 302868
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: