Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 19/04 20:41

Emanuel Gather

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ έπαυσε να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων για την Αρχιεπισκοπία Αμερικής, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» από δύο πηγές που επιθυμούν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ φερόταν ανάμεσα στους υποψηφίους για την διαδοχή στον Θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής μαζί με τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι δεν θα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο.

Ο Πατριάρχης ανακοίνωσε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο τέλος του Εσπερινού στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου κατά την έναρξη του Τριωδίου, πως έπειτα από το Πάσχα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου θα προβεί σε εκλογές νέων ποιμεναρχών στις Αρχιεπισκοπές Αμερικής, Αγγλίας και Αυστραλίας. Η επόμενη Σύνοδος του Φαναρίου θα συνέλθει από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι είναι πιθανόν ο Πατριάρχης να αλλάξει απόφαση όπως συνηθίζει να κάνει το τελευταίο διάστημα.

Εμφανίσεις: 305309
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: