Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. 17/03 23:30

katanikt kisam 2

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αρτέμιο Αργυρόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Η Ορθοδοξία σήμερα».

Ο ομιλητής με λόγο μεστό, κατανοητό και βαθύτατα θεολογικό και πατερικό, κάνοντας χρήση παραδειγμάτων, αναφέρθηκε εις τον «θησαυρό» και το «μεγαλείο» της Ορθοδοξίας.

«Η αλήθεια του Ευαγγελίου δεσπόζει πάνω από όλα» σημείωσε ο εκλεκτός ομιλητής και συνέχισε: «Η εφαρμογή του λόγου του Θεού χαριτώνει και αγιάζει. Οι Άγιοι αποτελούν πρακτική εφαρμογή του λόγου του Ευαγγελίου.

Η τήρηση των εντολών και η διαφύλαξη της παράδοσης των Πατέρων αποτελούν χρέος ιερό καθώς το πνεύμα της εποχής είναι το πνεύμα που αλλάζει», κατέληξε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά εις την Οσία Σοφία της Κλεισούρας, της οποίας τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου της είχε τεθεί προς προσκύνηση. Αναφέρθηκε επίσης και εις την παιδαγωγία των νέων, σημειώνοντας: «Η απιστία των νέων στον Θεό δεν είναι έλλειψη αγάπης, αλλά άγνοιας του Θεού για τούτο και η σύμπραξη οικογένειας και Εκκλησίας είναι αδήριτη ανάγκη».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο δια την ευχή και ευλογία της ελεύσεως και ενημέρωσε το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο είχε κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ότι κατά την επικείμενη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου και εορτάζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός το χρυσούν ιωβηλαίον 50 χρόνων από την θεμελίωση του θα έλθει προς αγιασμό και ευλογία η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Αντιφωνήτριας από τα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου με την Τιμία Κάρα του Οσίου Ιωάννου του Ξένου, η οποία φυλάσσεται εις τα Τσουρουνιανά Κισάμου.

Η επίσημος υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Ιωάννου του Ξένου, κτήτορος της Μονής Μυριοκεφάλων, θα γίνει όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, το εσπέρας της Κυριακής, 24 Μαρτίου και ώρα 5.30μ.μ. εις την πλατεία «Μ.Κατράκης» και εν πομπή θα μεταφερθούν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Η θαυματουργός Εικόνα και η Τιμία Κάρα θα παραμείνουν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έως και το μεθεόρτιο Εσπερινό της Δευτέρας 25 Μαρτίου.

katanikt kisam 1

katanikt kisam 1

katanikt kisam 1

katanikt kisam 1

Εμφανίσεις: 301417
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: