Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 08/04 23:22

tsoytsoyras 2

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, 7 Απριλίου 2019, ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον μεγαλοπρεπή Ιερό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμ. Αχίλλειος Τσούτσουρας.

Ο π. Αχίλλειος, αφού αρχικά εξέφρασε τη χαρά του καθώς και τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο για την ευγενή πρόσκληση να συμμετάσχει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στη συνέχεια ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Ασθένεια και θεραπεία στον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος».

Τον π. Αχίλλειο, που προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος τον αποκάλεσε ως υψιπέτη αετό της θεολογίας, τονίζοντας παράλληλα ότι όλους τους πατέρες της Λάρισας τους θεωρούμε αδελφούς μας αφού μας συνδέει αληθινή φιλία ετών.

Με λόγια αγάπης έκλεισε τον κατανυκτικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε για την πνευματική ομιλία, τον μυσταγωγό όπως αποκάλεσε τον π. Αχίλλειο, με την πλούσια εμπειρική και πνευματική ζωή που διαθέτει, καθώς και για την θυσιαστική του αγάπη προς την Εκκλησία.

tsoytsoyras 1

tsoytsoyras 1

tsoytsoyras 1

tsoytsoyras 1

tsoytsoyras 1

tsoytsoyras 1

Εμφανίσεις: 304771
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: