Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 02/07 10:20

agioi anargiroi xania

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Χανίων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 1 Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού,, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή των Αγίων Αναργύρων και στο πολύτιμο έργο που έκαναν βοηθώντας τους συνανθρώπους τους, τονίζοντας ότι ο Θεός κάθε φορά εργάζεται διά των ανθρώπων. Μέσα στην ιστορία ο Χριστός εργάσθηκε διά των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι ό,τι έκαναν το έκαναν για την Δόξα του Θεού.

Ήταν ιατροί καταξιωμένοι και δεν λάμβαναν χρήματα για να βοηθούν τον άνθρωπο. Και η Δόξα του Θεού τους ανέβασε πολύ ψηλά μέσα στη συνείδηση της Εκκλησίας μας.

Έτσι η Δόξα του Θεού δίνει σε όλους εμάς την δυνατότητα να κατανοήσουμε ότι ο Θεός μπορεί να εργασθεί με οποιονδήποτε απλό άνθρωπο, ο Θεός μπορεί να μας ομιλήσει με ένα μικρό παιδί, με έναν απλό άνθρωπο, ακόμα και με τα λόγια ενός αμαρτωλού ανθρώπου, το οποίον εμείς θεωρούμε ότι είναι αμαρτωλός.

Αυτό που χρειάζεται στη ζωή μας είναι να ξέρουμε και να έχουμε τη διάθεση να καταλάβουμε στο πως ο Θεός κάθε φορά μας ομιλεί, πότε μας ομιλεί και όταν ακούμε από εκείνον που μας ομιλεί ο Θεός αυτά τα λόγια να ταπεινωνόμαστε και να προσπαθούμε να διορθώσουμε τον εαυτό μας.

ag.anargiroi.xania1

ag.anargiroi.xania1

ag.anargiroi.xania1

Εμφανίσεις: 301673
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: