Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/08 15:09

brazabil tinos 24

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Παντελεήμων ο Τήνιος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Παντελεήμων λαβών αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε στην κλάση του άρτου ως προτύπωση της Θείας Ευχαριστίας και με την έννοια του θαύματος ως Κοινωνία και ενότητα με το Θείο, καθώς και ότι ο άνθρωπος αναγκάζει τον Θεό να ενεργήσει όταν πηγαίνει με πάθος προς Αυτόν.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος ευλαβών προσκυνητών που κατακλύζουν το Ναό εκζητώντας τη μεσιτεία της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πανιέρου Ναού υπό τον διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303938
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: