Γράφτηκε από τον/την Ekkairo.org. 05/12 23:50

kairo ag nikolaos 5

Πατριαρχικός Εσπερινός την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε στον φερώνυμο Καθεδρικό ναό της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος B’ πλαισιούμενος από τον γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, τον Μέμφιδος Νικόδημο (ο οποίος είναι και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου), τον Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, τον Κένυας κ. Μακάριο, Ιωαννουπόλεως κ. Δαμασκηνό, Πηλουσίου κ. Νήφωνα, Άκκρας κ. Πέτρο, Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο ( ο οποίος είναι και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας) , τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα.

Επίσης, παραβρέθηκε ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, ο Ακόλουθος Άμυνας Παρίσης Κανούτος ενώ για πρώτη φορά επισκέφθηκε και τον Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Κάιρο Yevhen Mykytenko.

Η επίσκεψη του Πρέσβη έγινε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Πατριάρχη Θεόδωρο.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Γιόσρι, ο οποίος και ως Αρχηγός του Α΄ Συστήματος των Προσκόπων του Καΐρου υποδέχθηκαν με την μπάντα τους τον Πατριάρχη Θεόδωρο.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στάθηκε έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου και τους ευλόγησε.

Επίσης παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των αραβόφωνων.

Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό για τη μνήμη του Αγίου Νικολάου ο νέος Μητροπολίτης Άκκρας Πέτρος διάβασε το Μέγα Μήνυμά του, ενώ ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του θρόνου.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στο χαιρετισμό του μίλησε με τα πλέον θερμά λόγια για την Ουκρανία για την οποία όπως είπε μπορεί να καυχάται γιατί έζησε 10 χρόνια.

Απευθυνόμενος στον Ακόλουθο Άμυνας Παρίση Κανούτο, μίλησε για το Πολεμικό Ναυτικό του οποίου τον προστάτη Άγιο Νικόλαο τιμά αύριο η Εκκλησία μας.

«Το Ναυτικό μας είναι φιλό Χρίστο. Να έχετε υγεία και χαρά… ο Άγιος Νικόλαος να σας προστατεύει πάντα. Σας ευχαριστούμε γιατί είστε τόσο κοντά στην Εκκλησία μας στο Πατριαρχείο μας».

Μίλησε όμως και με λόγια καρδιάς για τον νέο μητροπολίτη Άκκρας Πέτρο του οποίου η χειροτονία θα γίνει ανήμερα του Αγίου Νικολάου. Συνεχάρη δε και τους γονείς του νέου Μητροπολίτη για την αφοσίωση που δείχνουν στην Εκκλησία.

Tις ευχές του έδωσε και στον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά με τα πνευματικά του τέκνα τηρεί την Εκκλησιαστική τάξη στο Κάιρο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί με τον Πρέσβη της Ουκρανίας ο οποίος προσέφερε στον Πατριάρχη αναμνηστικά δώρα αλλά και εάν ζωγραφικό πίνακα που απεικονίζει την θέα από το μοναστήρι που διακόνησε επί δέκα χρόνια.

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

kairo ag nikolaos 1

Εμφανίσεις: 301431
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: