Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/06 01:04

arkadias tartous

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τον ιερό ναό του Αγίου Ναύαρχου Θεόδωρου Ουζακώφ στη βάση του ρωσικού ναυτικού στην Ταρτούς της Συρίας, επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαδίας κ. Βασίλειος.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Βασίλειος το 2016 ευλόγησε την κατασκευή του ιερού ναού, ο οποίος ανεγερθεί από τον ρωσικό στρατό σε 45 μέρες.

Ο Μητροπολίτης Αρκαδίας απευθυνόμενος στην διοίκηση του ρωσικού ναυτικού, μεταξύ άλλων τόνισε: «Διαβάζω ιστορία και ξέρω τι είναι η Ρωσία για εμάς, και για όλο τον κόσμο. Η Ρωσία είναι κάτι περισσότερο από φίλη μας, αφού μας διέσωσε ως έθνος. Αν δεν υπήρχε αυτήν, δεν θα υπήρχαν εδώ χριστιανοί, αλλά ούτε η ίδια η Συρία».

Επίσης ο Μητροπολίτης Βασίλειος ανέφερε ότι «χωρίς τη Ρωσία η Μέση Ανατολή θα ήταν διαφορετική, γι’ αυτό θα είναι πάντα στην καρδιά μας».

Ερωτηθείς να σχολιάσει την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, ο Μητροπολίτης Βασίλειος τους παρέπεμψε στην συνάντηση του Πατριάρχη Κυρίλλου με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, όπου χαρακτήρισαν την λήψη μονομερών αποφάσεων απαράδεκτη.

«Η αλήθεια πάνω στο θέμα της Ουκρανίας, βρίσκεται στην πλευρά της Ρωσικής Εκκλησίας. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας θα υποστηρίξει σθεναρά την θέση αυτή, η οποία βασίζεται στους ιερούς κανόνες» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Βασίλειος.

Εμφανίσεις: 303142
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: