Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/04 01:10

stara zagora borisofΟ Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας συνομιλεί με τον Μητροπολίτη Κυπριανό

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, είχε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός.

Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό με την ιδιότητα ως επικεφαλής της Επιτροπής για τη διευθέτηση του καθεστώτος της λεγόμενης σχισματικής «Μακεδονικής» Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω Επιτροπή συστάθηκε στα τέλη του 2017, μετά από αίτημα της «Μακεδονικής» Εκκλησίας η Βουλγαρική Εκκλησία να την βοηθήσει ώστε να αναγνωριστεί επίσημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καθορίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα παραδοθεί το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα την ημέρα της Αναστάσεως.

Φέτος ο Μητροπολίτης Κυπριανός θα φέρει το Άγιο Φως στη Βουλγαρία, από τα Ιεροσόλυμα με το Κυβερνητικό αεροσκάφος.

Για πρώτη φορά όμως με την Βουλγαρική Αντιπροσωπεία θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα και Επίσκοπος της λεγόμενης «Μακεδονικής» Εκκλησίας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η λεγόμενη «Μακεδονική» Εκκλησία κατέθεσε αίτημα να συμμετάσχει στην τελετή του Αγίου Φωτός, σε αντίθεση με το 2018 που έλαβαν το Άγιο Φως από την Βουλγαρία.

Εμφανίσεις: 305081
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: