Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/01 00:09

servia protoxronia 3

Βασίλειος Σταματόπουλος
Πρόεδρος, Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας


Μετά από πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας «Αγία Σοφία – Άγιος Σάββας» π. Ερμόλαο Μασσαρά συμμετείχα, στις εκδηλώσεις του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι για την θρησκευτική Πρωτοχρονιά 2020.

Στις 1/14 Ιανουαρίου 2020, ανήμερα την Πρωτοχρονιά πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου, προεξάρχοντος της Α. Μακαριότητας, Αρχιεπισκόπου Πεκίου, Μητροπολίτου Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου και πλήθους ιερέων.

Στην εν λόγω Θεία λειτουργία συμμετείχε και ο π. Ερμόλαος Μασσαράς. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος δεξιώθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο όλη την Ελληνική αποστολή.

Κατόπιν ο πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καρατάσιος προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Ζέμουν, παλιά ιστορική ονομασία Σεμλίνο, μας φιλοξένησε στην ιστορική εκκλησία η οποία κτίστηκε το 1786 από τον Έλληνα Θεόδωρο Αποστόλου κάτοικο του Σεμλίνου, για τις θρησκευτικές ανάγκες των ορθοδόξων που παρέμεναν υποχρεωτικά σε καραντίνα στο λοιμοκαθαρτήριο, το οποίο ήταν η είσοδος στην Αυστροουγγαρία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση στο Εθνικό Μουσικό Θέατρο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης στην στρατιωτική λέσχη ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος παρέθεσε δεξίωση προς όλους τους προσκεκλημένους και σε όλους τους συμμετέχοντας στο φανταστικό πρόγραμμα.

Παραβρέθηκε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι κ. Γεώργιος Διακοφωτάκης. Η φιλοξενία του Πατριαρχείου ήταν άψογη καθώς και όλες οι εκδηλώσεις.

Η αποστολή του Ελληνοσερβικού Συλλόγου Φιλίας αποτελείτο από τον πρόεδρο π. Ερμόλαο Μασσαρά, τον Παύλο Μαρινάκη, τον Γεράσιμο Παΐζη, τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Φώτη Καρβέλα, τον Δημήτριο Βέρρα και τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

servia protoxronia 1

servia protoxronia 1

servia protoxronia 1

servia protoxronia 1

servia protoxronia 1

Εμφανίσεις: 302349
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: