Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/04 23:01

synavlia polydrodo 98

Χαλάνδρι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου 2019, η τελευταία ομιλία του Βασίλη Τσαμπρόπουλου της σειράς «Θεός & Μουσική».

Την μουσικοφιφιλολογική εκδήλωση τίμησε με την σεπτή παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο του, π. Ιωάννη Μπούτση.

Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος ψηλαφεί και εξερευνά τα όρια και τον μυστηριακό λόγο της γέννησης και της ύπαρξης της Μουσικής Τέχνης ως θεόδοτης ικανότητας έκφρασης, υπακοής, ανυπόκριτης αγάπης και ειλικρινούς ομολογίας του ανθρώπου στον Θεό.

Η Μουσική γεννιέται ως αυθόρμητος ήχος της ψυχής, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ένθεης ζωής στη γη και ως άρρηκτος κρίκος αιώνιας αγάπης με τον Θεό.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου από τον Γυναικείο Βυζαντινό χορό “Ψάλτριες” του Πανελλήνιου συνδέσμου ψαλτριών υπό την διεύθυνση της Νεκταρίας Καρατζή, το Βυζαντινό χορό “Άδοντες και Ψάλλοντες” υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Εκάλης κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου και τη χορωδία “ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ” του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου υπό την διεύθυνση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Λάμπρου Ανδρεάκη και τη φιλική συμμετοχή του Άρχοντος πρωτοψάλτη της Κωνσταντινουπόλεως Δημητρίου Παπαγεωργίου.

Παρευρέθησαν πολιτειακές και πολιτικές αρχές του Χαλανδρίου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, πλειάδα κληρικών,ο γνωστός μουσικός κ. Χρόνης Αηδονίδης και πλήθος κοινού το οποίο γέμισε ασφυκτικά τον Ιερό ναό.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως ο Μακαριώταος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Λάμπρο Ανδρεάκη για την άψογη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης καθώς και τις τρεις χορωδίες που έλλαβαν μέρος σε αυτή.

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος, ανέφερε: "Πάσχα σημαίνει πέρασμα. Είναι υπαρξιακή μας αγωνία να περάσουμε κι εμείς, να διαβούμε, να γίνει δίαυλος για να μπορέσουμε στα πολλά και δύσκολα καθημερινά μας προβλήματα να διαβούμε από το σκοτάδι στο φως. Καλό πέρασμα. Να περάσουμε από 'δω που είμαστε στην απέναντι όχθη. Εκεί που υπάρχει η αλήθεια, το φως η ζωή. Έτσι και απόψε αυτήν η πολύ όμορφη εκδήλωση έγινε ένα πέρασμα στο φως της ζωής και της αγάπης. Καλό Πάσχα σε όλους!".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 304660
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: