MENU

Ο αποκλεισμός από τους τελικούς του πρωταθλήματος, στη σειρά των ημιτελικών απέναντι στον Προμηθέα, έχει «βαρύνει» πάρα πολύ το κλίμα εντός των τειχών της ΑΕΚ. Η Ένωση έχει το.... βαρύ φορτίο τώρα να μπει σε σειρά μικρών τελικών κόντρα στο Περιστέρι, με τον νικητή να παίρνει ως «έπαθλο» την τρίτη θέση. Κάτι που σε καμία περίπτωση –ακόμα κι αν έρθουν οι 3 νίκες στη σειρά με το Περιστέρι- δεν θα μετριάσει την απογοήτευση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Την ίδια στιγμή έχει ανοίξει ήδη κουβέντα για το θέμα προπονητή ενόψει της νέας σεζόν. Το συμβόλαιο του Λούκα Μπάνκι ολοκληρώνεται, με το πέρας της σειράς των μικρών τελικών και όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεωθεί, με τους «κιτρινόμαυρους» να βγαίνουν και πάλι στην αγορά για να βρουν τον νέο τεχνικό ηγέτη τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στην ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα και να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή απόφαση για την θέση του προπονητή. Για το λόγο αυτό, οι εξελίξεις μεταφέρονται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν είναι μυστικό πως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ένας από τους προπονητές που βρίσκονται ψηλά στην λίστα της ΑΕΚ για τη θέση αυτή. Στην «κιτρινόμαυρη» λίστα, μάλιστα, υπάρχουν και άλλα ονόματα προπονητών, Ελλήνων και ξένων, Παράλληλα, υπήρξε επαφή και κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος «τρέφει» μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Τότε όμως η Ένωση κατέληξε στην περίπτωση του Λούκα Μπάνκι, με την περίπτωση Παπαθεοδώρου να μην προχωράει, καθώς ο Έλληνας προπονητής ήθελε να τιμήσει το συμβόλαιο που είχε με τον ΠΑΟΚ.

Παρ’ όλα αυτά οι εξελίξεις αναμένεται να «τρέξουν» στα μέσα της εβδομάδας, αλλά και με το πέρας των μικρών τελικών. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο όσον αφορά το θέμα προπονητή, παρά μόνο εξετάζεται η λίστα με τους προπονητές και η ΑΕΚ βρίσκεται σε φάση... αξιολόγησης της κάθε περίπτωσης για την επόμενη μέρα.

Το δεδομένο είναι πως η ομάδα της νέας σεζόν, αλλά και κάθε επιλογή που θα γίνει θα σχεδιαστεί με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και χωρίς βιασύνη. Εξάλλου, στην παρούσα φάση υπάρχει χρόνος για την καλύτερη δυνατή απόφαση από πλευράς ΑΕΚ.

Άλλωστε, ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει, στα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, πως δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ, αλλά κάθε επιλογή γίνεται μέσα από αξιολόγηση. Πρόκειται άλλωστε, για έναν άνθρωπο που έχει... περάσει τις εξετάσεις, μετά από πέντε χρόνια και ξέρει να μην βιαστεί και σε ποιους ανθρώπους να επενδύσει. Επειδή, όμως, η απόφαση είναι κρίσιμη, καθώς η ΑΕΚ θα μπει στο νέο της «σπίτι» τους επόμενους μήνες, στα Άνω Λιόσια, κάτι που θα την πάει στο επόμενο... επίπεδο, ο Αγγελόπουλος θέλει να πάρει μια σωστή απόφαση χωρίς βιασύνη και με καθαρό μυαλό.

Σε κάθε περίπτωση, τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για προχωρημένες επαφές δεν έχουν βάση, με την ΑΕΚ να αξιολογεί κάθε περίπτωση και να αποφασίζει τις επόμενες μέρες.

Από βδομάδα οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή στην ΑΕΚ