MENU

Μια προσφυγή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) δεν είναι απλή υπόθεση.

Τι σημαίνει αυτό; Απλούστατα πως κοστίζει και δεν μπορεί να προσφύγει ο οποιοσδήποτε για…ψύλλου πήδημα.

Στην ΑΕΚ από την στιγμή που δηλώνουν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την υπόθεση με την ποινή της αφαίρεσης των τριών βαθμών για τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα γνωρίζουν ασφαλώς το υψηλό κόστος της προσφυγής και τα έξοδα που θα πρέπει να κάνουν για να φτάσουν μέχρι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Κι αυτή η απόφασή τους έχοντας υπόψιν τους όλες τις οικονομικές παραμέτρους της προσφυγής, δείχνει και την πίστη τους για την ανατροπή της απόφασης, ακόμα και μετά την απόρριψη της έφεσης από το Δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ.

200 χιλιάρικα plus

Το συνολικό ποσό των εξόδων της προσφυγής μπορεί να ξεπεράσει τα 200 χιλιάρικα, υπολογίζοντας τα παράβολα και τα έξοδα των δικηγόρων, δεδομένου πως η ΑΕΚ το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί να απευθυνθεί και σε ειδικούς νομικούς που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό και διαθέτουν εμπειρία υποθέσεων στο CAS.

Για να καταλάβετε, το καλοκαίρι του 2015 η προσφυγή του Γιάννη Αλαφούζου στο CAS μέσω της οποίας ζητούσε την τιμωρία του Ολυμπιακού από την UEFA, λόγω εμπλοκής του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ύποπτα παιχνίδια, κόστισε συνολικά 220.000 ευρώ και στο τέλος απορρίφθηκε.

Ο πρόεδρος των «πρασίνων» πλήρωσε μεταξύ άλλων για την υπόθεση αυτή, περίπου 40.000 ευρώ το παράβολο στο CAS, 70.000 ευρώ σε Έλληνα δικηγόρο με έδρα το Μόναχο κι άλλα 50.000 ευρώ σε ειδικό ξένο δικηγόρο, συν τα υπόλοιπα έξοδα που ανέβασαν τον συνολικό λογαριασμό στα 220 χιλιάρικα.

Τα έξοδα για την προσφυγή στο CAS και η πίστη της ΑΕΚ για δικαίωση στη Λωζάννη