MENU

Άλλη μία Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μετά τη Δυτική Αττική, αλλάζει σελίδα.

Ο λόγος για την ΕΠΣ Καρδίτσας, η οποία έπειτα από τις εκλογές που έγιναν το Σάββατο (2/2), περνάει από τα χέρια του Μανώλη Παλάσκα στον Χρήστο Σκάρλο και τον Βάϊο Καραγιάννη και την «Συμμαχία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας», που έχουν την στήριξη της ΑΕΚ.

Ο Μανώλης Παλάσκας που αποχώρησε από την ψηφοφορία ήταν πρόεδρος στην Ένωση από το 2011 και η Ένωση του ήταν με τις δυνάμεις που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο.

Τις τελευταίες ώρες στην Καρδίτσα τα περιστατικά θυμίζουν… σκηνές ροκ.

Το βράδυ της Παρασκευής (1/2), έπειτα από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που ακύρωσε την απόφαση της ΕΠΣ Καρδίτσας να απορρίψει τις υποψηφιότητες εννέα μελών της (πρώην πλέον) αντιπολίτευσης, στο επίσημο site της ΕΠΣ Καρδίτσας ανακοινώθηκε ότι 32 Σωματεία (που στήριζαν τον Χρήστο Σκάρλο) δεν είχαν το δικαίωμα ψήφου.

Λίγη ώρα αργότερα, την ώρα που σε ξενοδοχείο της πόλης βρίσκονταν σε εξέλιξη σύσκεψη των σωματείων της «Συμμαχίας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας», άγνωστοι κουκουλοφόροι, πέταξαν αντικείμενα στην είσοδο του ξενοδοχείου και έσκασαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και υποψηφίου στο πλευρό του Χρήστου Σκάρλου, Βάϊου Καραγιάννη!

Στο μεταξύ, ο (απερχόμενος) πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, κατήγγειλε πως δέχθηκε επίθεση από πέντε μπράβους, αναγνωρίζοντας ανάμεσα τους δυο κάτοικους της Καρδίτσας. Ο Μ. Παλάσκας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες και, όπως ισχυρίζεται, έχει στα χέρια του γνωμάτευση ιατρών σύμφωνα με την οποία έχει δεχτεί χτυπήματα και είχε μώλωπες.

Η συνέχεια δόθηκε το πρωί του Σαββάτου (2/2). Τα σωματεία που αποκλείστηκαν από τις εκλογές κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον του Μανώλη Παλάσκα ζητώντας την σύλληψη του στα πλαίσια του αυτόφωρου, όπως και έγινε, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, μαζί με οχτώ μέλη του Δ.Σ.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα σωματεία που πρόσκεινται στον Μ. Παλάσκα αποχώρησαν από το Επιμελητήριο Καρδιτσας όπου διεξάγονταν η Συνέλευση, και ο Χρήστος Σκάρλος είναι πανηγυρικά ο νέος πρόεδρος της Ένωσης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αφού στις εκλογές πήραν μερος μόνο τα σωματεία που στήριξαν τον δεύτερο.

Ο Χρ. Σκάρλος πάντως, με δηλώσεις του, είχε βροντίσει να στείλει το δικό του μήνυμα στον Μανώλη Παλάσκα:

«Μετά από το στραπάτσο που έπαθε, ο μόνιμα παραβάτης Μανώλης Παλάσκας, από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ το οποίο επικύρωσε τις εννιά υποψηφιότητες της παράταξής μας, που ο ίδιος είχε ακυρώσει, προέβη μόλις προ ολίγου σε νέο ατόπημα, προφανώς, ακούγοντας και πάλι αυτή τη φορά την εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου Γεώργιου Καψιώτη όπως και στον αποκλεισμό των μελών: Κανένα δικαίωμα δεν έχει ούτε ο κ. Παλάσκας, ούτε το διοικητικό συμβούλιο ν’ ανακοινώσουν ποια σωματεία στερούνται ψήφου ή λόγου. Αυτό είναι έργο της Γενικής Συνέλευσης…. Τον συμβουλεύουμε να σταματήσει πια τις παρανομίες και αυτός και ο δικηγόρος του που μόνιμα μηχανεύονται έκνομες ενέργειες. Το παραμύθι τελείωσε…. Τα ψέματα τελείωσαν…

Ας βάλουν μυαλό από το χαστούκι του Διαιτητικού Δικαστηρίου, μην επακολουθήσουν και άλλα…».

«Βόμβα» στην Καρδιτσα - Έπεσε η πιο σκληρή Ένωση του «συστήματος»