MENU

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για 3η σερί χρονιά, οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό και το SDNA παρουσιάζει την διαδρομή των "ασπρόμαυρων" μέχρι την τελευταία… στροφή!

Ο Δικέφαλος στην 4η φάση, βρέθηκε στον όμιλο με τους Εργοτέλη, Άρη και Αήττητων Σπάτων. Την 1η αγωνιστική, φιλοξένησε τους «κιτρινόμαυρους» στην Τούμπα, με τους οποίους αναδείχθηκε ισόπαλος σε 1-1. Ακολούθησε η εκτός έδρας νίκη με 1-2 επί του Εργοτέλη, ενώ στο φινάλε της αγωνιστικής για τους ομίλους, κέρδισε στην έδρα του Αήττητου Σπάτων με 6-0.

Στους «16» της διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ γνώρισε αρχικά ήττα… σοκ από την Παναχαϊκή, από την οποία και έχασε με 2-1 σε ένα ανεπάντεχο αποτέλεσμα, με βάση την φετινή εικόνα.

Παρόλα αυτά, στην ρεβάνς της Τούμπας, επικράτησε με το εμφατικό 5-0 και «σφράγισε» την παρουσία του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί, βρήκε απέναντι του, τον σκληροτράχηλο Πανιώνιο, ο οποίος κατάφερε να κάνει την έκπληξη και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κερδίσει με 2-1 τον Δικέφαλο του Βορρά.

Η εν λόγω ρεβάνς, ήταν από τα πιο θεαματικά παιχνίδια του Κυπέλλου, καθώς ΠΑΟΚ και Πανιώνιος έφτασαν μέχρι την παράταση ώστε να… βγει ο μεγάλος νικητής που θα βρισκόταν στον τελικό της διοργάνωσης.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα, βρήκε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με 2-1, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στον έξτρα χρόνο. Ο Πανιώνιος κατάφερε προσωρινά να… παγώσει τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι οποίοι ωστόσο δεν το… έβαλαν κάτω και μέσα από μια φοβερή παράσταση, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή (σ.σ. 4-2) και να βρεθούν στον μεγάλο τελικό.

Η… πορεία του ΠΑΟΚ προς τον τελικό