ΑρχικήsecurityOffshore Τράπεζα στο στόχαστρο των hackers με σκοπό το "ξεσκέπασμα" της

Offshore Τράπεζα στο στόχαστρο των hackers με σκοπό το “ξεσκέπασμα” της

Ο hacker ή οι hackers γνωστοί ως Phineas Fisher παραβίασαν την Offshore Τράπεζα, Cayman National Bank, έκλεψαν χρήματα και έγγραφα και προσέφεραν σε άλλους hackers $ 100.000 για να πραγματοποιήσουν hacking επιθέσεις σε πολιτικούς. Μάλιστα, η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι έχει υποστεί παραβίαση δεδομένων.

«Είναι γνωστό ότι η Cayman National Bank (Isle of Man) Limited ήταν ανάμεσα σε μια λίστα τραπεζών που ήταν στόχοι και υπόκεινται στην ίδια δραστηριότητα hacking», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Offshore

«Η ποινική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η Cayman National συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου για να εντοπίσει τους δράστες της κλοπής δεδομένων. Η Cayman National αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την παραβίαση της ασφάλειας δεδομένων και βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξειδικευμένη δικαστική έρευνα με κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πελατών της τράπεζας και των εταιρειών εμπιστοσύνης της Cayman National’s Isle of Man», αναφέρεται στη δήλωση.

Η δήλωση δεν ονομάζει συγκεκριμένα την hacking ομάδα Phineas Fisher, αλλά λέει ότι η τράπεζα έπεσε θύμα μιας «εγκληματικής hacking ομάδας».

«Έχω ληστέψει μια τράπεζα και χάρισα τα χρήματα», γράφει η Phineas Fisher hacking ομάδα για το πιο πρόσφατο κατόρθωμα τους, προσθέτοντας ότι παραβίασαν την τράπεζα το 2016. «Το Computer hacking είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της οικονομικής ανισότητας». Στη δήλωσή της, η Cayman National ισχυρίστηκε ότι δεν είχε βρει στοιχεία οικονομικής ζημίας ούτε στους πελάτες της ούτε στην επιχείρηση.

Η Phineas Fisher δημοσιοποίησε κλεμμένα έγγραφα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την τράπεζα στην ιστοσελίδα Distributed Denial of Secrets, την οποία διαχειρίζεται η ακτιβιστής Emma Best.

«Η παγκόσμια οικονομική ελίτ είναι καταπιεστές, όχι θύματα […] Χακάροντας αυτή την ελίτ και επιστρέφοντας ένα μέρος του πλούτου που έχουν κλέψει δεν τους καθιστά θύματα», είχε δηλώσει στο παρελθόν η Phineas Fisher. «Η δράση μας θεωρείται εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο, θεωρείται, επίσης, ακτιβισμός, προκαλείται από την επιθυμία για κοινωνική αλλαγή, δεν επωφελούμαστε προσωπικά από αυτήν».

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS