ΑρχικήbusinessΑπομακρυσμένη Εργασία σημαίνει περισσότερες ώρες και meetings

Απομακρυσμένη Εργασία σημαίνει περισσότερες ώρες και meetings

Η μαζική στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία από τότε που ξεκίνησε η πανδημία έφερε αρκετές ανατροπές: περισσότερη ευελιξία, όχι διαδρομές, άνετα ρούχα.

απομακρυσμένη εργασία
Απομακρυσμένη Εργασία σημαίνει περισσότερες ώρες και meetings

Αλλά όσοι πιστεύουν ότι αυτό το μεγάλο πείραμα της εργασίας από το σπίτι έρχεται επίσης με πολλά μειονεκτήματα, όπως μεγαλύτερες μέρες, περισσότερα meetings και περισσότερα email για απάντηση, τώρα υποστηρίζονται από τα δεδομένα 3,1 εκατομμύρια εργαζομένων.

Η μέση ημέρα εργασίας αυξήθηκε κατά 48,5 λεπτά τις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της καραντίνας και ο αριθμός των meetings αυξήθηκε κατά 13% κατά την απομακρυσμένη εργασία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Έρευνας.

Η μελέτη, η οποία εξέτασε τα ανώνυμα δεδομένα email και ημερολογίου περισσότερων από τριών εκατομμυρίων χρηστών, μέσω ενός ανώνυμου παρόχου τεχνολογίας, διαπίστωσε επίσης σημαντικές αυξήσεις στα εσωτερικά email και στα μεγέθη των συσκέψεων.

Όσοι βίωσαν την απομακρυσμένη εργασία, δε θα εκπλαγούν. Ο Jeffrey Polzer, καθηγητής του Harvard Business School και ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, δήλωσε: «αυτό που προσθέτει η μελέτη μας είναι η τεκμηρίωση σε κλίμακα συνολικού προτύπου

Η έρευνα, εξέτασε δεδομένα από περισσότερες από 21.000 εταιρείες και σε 16 μεγάλες περιοχές σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των οκτώ εβδομάδων πριν και μετά την καραντίνα, και αντιπροσωπεύει μόνο εργαζόμενους που χρησιμοποιούν το προϊόν του παρόχου τεχνολογίας. Και ενώ είναι πολλά, τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα του εργατικού δυναμικού.

«Οι άνθρωποι φοβούνται, είναι ο φόβος για τη δουλειά και την οικονομία. Θέλω να βεβαιωθώ ότι οι διευθυντές γνωρίζουν ότι απαντώ συνεχώς σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και είμαι πάντα στο Slack δήλωσε η Cali Williams Yost, ιδρυτικό μέλος της συμβουλευτικής ομάδας στο χώρο εργασίας Flex Strategy Group. «Αυτό επιδεινώνεται από την έλλειψη δεξιοτήτων διαχείρισης στον καθορισμό του σωστού τόνου για απομακρυσμένη εργασία,» είπε.

«Είναι ένα τοξικό μείγμα εξουθένωσης και συντριβής.»

Για πολλούς υπαλλήλους, ένα φωτεινό σημείο στα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι ο συνολικός χρόνος που προγραμματίστηκε για meetings ήταν χαμηλότερος. Μειώθηκε κατά 11,5%, ή σχεδόν 20 λεπτά την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, και η μέση διάρκεια της συνάντησης είχε προγραμματιστεί να είναι μικρότερη. Ο αριθμός των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την πάροδο του χρόνου επέστρεψε στη δραστηριότητα που σημείωνε πριν την καραντίνα.

Παρατηρήθηκαν επίσης κάποιες διαφορές μεταξύ των εργαζομένων στην Αμερική και την Ευρώπη. Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, για παράδειγμα, η μείωση της διάρκειας των προγραμματισμένων συνεδριάσεων ήταν έντονη, ενώ η μείωση στις πόλεις των ΗΠΑ ήταν σχετικά μικρή. Και ενώ η διάρκεια της εργάσιμης ημέρας κατά την απομακρυσμένη εργασία παρέμεινε υψηλή σε ορισμένες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, επέστρεψε στο βασικό χρόνο σε άλλες πόλεις κατά την περίοδο μετά την καραντίνα.

Απομακρυσμένη Εργασία σημαίνει περισσότερες ώρες και meetings

Έχοντας μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εργασίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι άνθρωποι εργάζονταν περισσότερες ώρες μέσα σε αυτήν την ημέρα.  

«Καθώς προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη δουλειά μας από το οικιακό περιβάλλον, είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε την εργασία. Αυτό ήταν πάντα αλήθεια, από τότε που τα τηλέφωνα μας ακολούθησαν στο σπίτι, αλλά αυτό το φαινόμενο έχει μεγαλώσει

Ο Polzer είπε ότι οι ερευνητές δεν ανέλυσαν τα δεδομένα ανά φύλο για να δουν αν η διάρκεια εργασίας των ανδρών ή των γυναικών αυξήθηκε περισσότερο. Τους μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, πολλοί ανησυχήσαν ότι οι γυναίκες θα κάνουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα τους.

«Οι οργανισμοί προσπαθούν να καταλάβουν ποια είναι η δυνατότητα διαχείρισης αυτού του είδους εργασίας,» είπε. «Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να καίγονται με την απομακρυσμένη εργασία αν δεν ξανασκεφτούμε πώς ξοδεύουν το χρόνο τους.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS