Επιστρέφοντας βράδυ από το δρόμο Αμφίπολης-Σερρών έμεινα έκπληκτος από τις καινούριες διαγραμμίσεις κυρίως στο κομμάτι από Ν.Ζίχνη έως το Χρυσό του Δήμου Εμμανουήλ Παπά. Και τούτο, γιατί αυτές οι διαγραμμίσεις έγιναν όπως πρέπει να είναι κανονικά και πάντα. Δηλαδή, εκτός από την κεντρική διαγράμμιση υπάρχουν και οι πλαϊνές, που δίνουν στον οδηγό τη νύχτα το αίσθημα της ασφάλειας.


Μέχρι τώρα, οι διαγραμμίσεις ήταν «κουτσουρεμένες». Μόνο η κεντρική γινόταν και οι πλαϊνές …άφαντες! Επιτέλους, η οδήγηση στο κομμάτι αυτό ειδικά τη νύχτα εμπνέει σιγουριά και κάποια σχετική ασφάλεια. Επιτέλους, η Πολιτεία δίνει στους πολίτες αυτά, που έχει υποχρέωση να δώσει.

Ωστόσο, έχει υποχρέωση να δώσει και καλούς δρόμους στους πολίτες και δεν το κάνει. Και γίνομαι σαφέστερος. Το οδικό τμήμα από τη Ν.Μπάφρα έως και την έξοδο της Παλαιοκώμης «βρίθει» από λακκούβες και διαβρώσεις με φθαρμένες και ελλιπείς διαγραμμίσεις, με υποτυπώδη οδοσήμανση, με πολύ …σκοτάδι, με περιορισμένη ορατότητα λόγω και της πυκνής βλάστησης στα πλαϊνά του οδοστρώματος (που κανένας δεν φρόντισε να περιποιηθεί) και με ένα σωρό ακόμη αστοχίες, ατέλειες, αβλεψίες και …λάθη! Το οδικό τμήμα «Νέα Μπάφρα-Παλαιοκώμη» είναι κάκιστο, είναι «τραγικό», είναι επικίνδυνο και είναι ΠΑΓΙΔΑ για όλους τους οδηγούς.

Άκουσα προσφάτως ότι η Αντιπεριφέρεια Σερρών έβαλε προτεραιότητα για αποκατάσταση των «πληγών» του ασφαλτοτάπητα του εν λόγω κομματιού. Περιμένω, λοιπόν, οι κύριοι Σπυρόπουλος, Φράστανλης (σσ Δήμος Αμφίπολης το τμήμα αυτό γαρ) και όσοι ακόμη «άρχοντες» τυχόν εμπλέκονται, τους περιμένω να ενεργήσουν, να σπεύσουν , να υλοποιήσουν … και πάντως να κάνουν κάτι !

Κείμενο – Φωτογραφίες : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: