Δόθηκε λύση στην άρνηση του Δήμου Σερρών να πραγματοποιήσει την πρόσληψη 54 ανέργων μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για λογαριασμό της ΥΠΥΤ, υποστηρίζει σε δήλωση της η βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών.

Όπως είπε : « Για δεύτερη φορά οι άνεργοι ωφελούμενοι των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ ήρθαν αντιμέτωποι με την άρνηση του Δημάρχου Σερρών να διενεργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου τις διαδικασίες πρόσληψής τους για λογαριασμό της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την επίκληση έλλειψης επαρκούς προσωπικού. Απαιτήθηκαν συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε, ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Υφυπουργού Εργασίας κ. Ηλιόπουλου, την Τρίτη 15/1/2019 στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ να αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ ότι η απαραίτητη διαδικασία θα διενεργηθεί από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ειδικά για τις Σέρρες, εφόσον ανάλογη άρνηση συνεργασίας δεν προβλήθηκε από άλλους Δήμους.

Θα περίμενε κανείς η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που από τη φύση της βρίσκεται πλησιέστερα στον πολίτη, να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία στο πρόβλημα της ανεργίας και να μην υιοθετεί τέτοιου είδους άκαμπτες συμπεριφορές οι οποίες οδηγούν σε απώλεια πολύτιμων θέσεων εργασίας».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...