Εδώ και ένα μήνα κυκλοφορεί στην Νιγρίτα πως αν θέλεις να γίνεις Αντιδήμαρχος θα πρέπει να δηλώσεις υποψήφιος Δήμαρχος!

Αλλιώς δεν εξηγείται σε ένα μικρό Δήμο των 20 χιλιάδων κατοίκων να υπάρχουν οκτώ υποψήφιοι Δήμαρχοι.
Και μάλιστα ένας από αυτούς να είναι ο γιος της σημερινής Δημάρχου, που μας ενημέρωσε σε συνέντευξή της σε Αθηναϊκό ραδιόφωνο πως δεν θα είναι η ίδια υποψήφια Δήμαρχος, αλλά ο γιος της Στέργιος!

Οπότε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Βισαλτίας είναι οι κυρίες Τιμοθέα Ρακιτζή και Βάνα Πλιάκου – Σφακιανάκη, Χαρίσης Κοτσάνπαπας, Αλέξανδρος Τζιάγκαλος, Νίκος Μιχαηλίδης, Δημήτριος Δουβίτσας, Μάκης Λαίος και ο Αθανάσιος Μασλαρινός.

Ο Κλεισθένης στην Βισαλτία τους... Άνοιξε την ...όρεξη

Ο Κλεισθένης, μπορεί να έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο, αλλά από εκεί και πέρα οκτώ υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί σε ένα δήμο είκοσι χιλιάδων κατοίκων.
Οπότε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο
Βισαλτίας μπορεί σήμερα να είναι οι κυρίες Τιμοθέα Ρακιτζή και Βάνα Πλιάκου – Σφακιανάκη, και οι κύριοι Χαρίσης Κοτσάνπαπας, Αλέξανδρος Τζιάγκαλος, Νίκος Μιχαηλίδης, Δημήτριος Δουβίτσας, Μάκης Λαίος και ο Αθανάσιος Μασλαρινός, αλλά μέχρι τις εκλογές δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και ακόμα κανένας άλλος νέος υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Βισαλτίας.
Οι δικές πληροφορίες λένε πως πολύ δύσκολα θα φτάσουν στο τέρμα όλοι οι υποψήφιοι , μιας και οι πολιτικοί χώροι που εκφράζουν όλοι τους είναι κοινοί.
Για παράδειγμα  η k. Ρακιτζή, η κ. Πλιάκου, ο κ. Τζιάγκαλος και ο κ. Μιχαηλίδης είναι δεδομένο ότι προέρχονται από την αριστερά, για να μην τους βάλω στο όλον και παλιό ΠΑΣΟΚ , ενώ ο κ. Κοτσάνπαμπας και ο κ. Μασλαρινός είναι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Δεδομένη υποψηφιότητα μέχρι στιγμής είναι αυτή του κ. Λάιου Μάκη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, που για πρώτη φορά ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα δικό της παιδί για πολλά χρόνια, την κ. Ρακιτζή.
Μια Ρακιτζή που μπορεί να μην ήταν ποτέ μέλος του Κόμματος (ένα είναι το κόμμα), αλλά πάντα υπάκουε στην λογική και την πολιτική του.
Ο κ. Μασλαρινός έκανε περίπατο στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές , αλλά άλλο πράγμα οι Περιφερειακές και άλλο οι Δημοτικές εκλογές ενώ είναι ντεσαβαντάζ για τον ίδιο το μικρό χωριό από το οποίο κατάγεται
Ο κ. Κοτσάνπαπας έχει την εμπειρία, την πρωτιά σε σταυρούς στις τελευταίες εκλογές  και την στήριξη του κουμπάρου του κ. Καλαιτζή, αλλά αντίπαλος του είναι ο ...Μασλαρινός!
Άλλωστε από κοντά έρχονται πάντα οι πέτρες...
Η κ. Πλιάκου είναι αυτή που ξεκίνησε πρώτη και στα σίγουρα έχει ένα προβάδισμα στην πόλη της Νιγρίτας, αλλά ακόμα δεν ξεκίνησε το πανηγύρι, οπότε είναι ένα ερωτηματικό αν θα αντέξει τις πιέσεις των έμπειρων αντιπάλων.
Όσο για τους Τζιάγκαλο και Μιχαηλίδη είναι από αυτούς που δεν περιμένει κανείς να βρίσκονται στην δεύτερη Κυριακή στο προσκήνιο, πράγμα κακό για υποψήφιο Δήμαρχο με ότι αυτό συνεπάγεται
Βέβαια η απλή αναλογική αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών, αλλά όσο να είναι με τόσες υποψηφιότητες θα είναι πολύ δύσκολη η συγκέντρωση των σταυρών από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Από εκεί και πέρα πολύ δύσκολα θα είναι υποψήφιοι πάνω από δύο από τον ίδιο χώρο, και φυσικά από την ίδια περιοχή.
Ένας άλλος παράγων που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν είναι η εμπειρία σε εκλογικές αναμετρήσεις και το προβάδισμα εδώ έχουν η κ. Ρακιτζή, με τον κ. Κοτσάμπαμπα και τον κ.Μασλαρινό.
Και οι τρεις τους είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» για πολλά χρόνια και έχουν χάσει και αντίστοιχα έχουν κερδίσει πολλές μάχες σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Άρα Τζιάγκαλος, Μιχαηλίδης και Δουβίτσας αν θέλουν να λογίζονται δυνατοί υποψήφιοι ή θα πρέπει να δείξουν από τώρα την όποια δύναμή τους ή θα είναι καλύτερα να αποσυρθούν ή όπως λένε στην Νιγρίτα να γίνουν υποψήφιοι για υποψήφιοι ...Αντιδήμαρχοι!
Οι υπόλοιποι πέντε λογικά θα περιμένουν, είτε να λιγοστέψουν οι υποψήφιοι, είτε να κερδίσουν στα σημεία, είτε να στηριχτούν από τα κόμματα που λένε ότι τους στηρίζουν, αλλά στην ουσία κάνουν ότι δεν βλέπουν.
Όσο για τους κατοίκους του Δήμου Βισαλτίας, υπάρχει μια διάχυτη αδιαφορία , ίσως λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά ίσως και γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε στο Δήμο Βισαλτίας πολιτικέ
ς εκλογές, παρά περισσότερο εκλογές προσώπων.
Θυμηθείτε πως στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση είχαμε δυό δεξιούς υποψήφιους σε ένα δήμο «αριστερό», αλλά μόνο κατά το όνομα, μιας και ο Καλλικράτης άλλαξε και την κομματική ...πλειοψηφία!
Γιατί αν μη τι άλλο και ο Μασλαρινός και ο Κοτσάνπαπας και η κ. Ρακιτζή είναι πρόσωπα λαμπερά, ο καθένας από την πλευρά του.
Αυτό που μένει, είναι να δούμε ποιοι από τους ενδιαφερόμενους και φερόμενους ως υποψηφίους Δημάρχους θα καταφέρουν να φτάσουν έξω από την πόρτα του πρωτοδικείου, καθώς αυτό έχει μόνο σημασία
Όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...