Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Καρπουχτσής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος-Πανεπιστημιούπολη Σερρών, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Δημήτρη Χασάπη και με τους Αντιπρυτάνεις Θεοδωρίδου-Σωτηρίου Μυροφόρα Ευαγγελία και Μωυσιάδη Αναστάσιο.

Στη συνάντηση ο υποψήφιος βουλευτής εξήρε το έργο που έχει γίνει διαχρονικά στο ίδρυμα λέγοντας πως η Πανεπιστημιούπολη (ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας) κατέχει περίοπτη θέση μεταξύ των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Ο κ. Καρπουχτσής τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας αύξησε τη χρηματοδότηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έπειτα από οκτώ χρόνια μειώσεων και τα πανεπιστήμια ενισχύθηκαν με προσωπικό όπως 1.690 θέσεις για μέλη ΔΕΠ και 5.200 θέσεις για νέους επιστήμονες. Επίσης, ανέφερε ότι με τη δημιουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος επιτυγχάνεται η εξωστρέφεια προς άλλες χώρες όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά και ευρωπαϊκά.

Ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Δημήτρης Χασάπης έκανε έναν απολογισμό της ακαδημαϊκής χρονιάς και αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί από πλευράς του Ιδρύματος.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στόχος είναι:
«Η δημιουργία 10.000 θέσεων για νέους ερευνητές έως το 2021. Οι δαπάνες για την παιδεία στο τέλος της τετραετίας να ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, δηλ. στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών, νέα αναλυτικά προγράμματα και σχολικά εγχειρίδια και ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας με νέες εστίες και αύξηση του στεγαστικού επιδόματος»

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...