Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 
«Στης ρίμας το υφάδι…» 
Τετάρτη 20 Μαρτίου / 9.00 μ.μ. 
Κεντρική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» 
Είσοδος Ελεύθερη 

Το φετινό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι μια δραματοποιημένη παράσταση, κατά την οποία οι μεγαλύτερες Ελληνίδες ποιήτριες και οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές ενώνουν τις φωνές τους και πλέκουν τους στίχους τους σε ένα μοναδικό υφάδι, προσπαθώντας να λύσουν γρίφους… Μελοποιημένοι στίχοι − που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει κατά καιρούς − παρεμβαίνουν στην κουβέντα τους ζωντανεύοντας την με μουσικές πινελιές μέσα σε ένα σκηνικό γεμάτο με προσωπογραφίες ποιητών. Η παράσταση «στης ρίμας το υφάδι…» αποτελεί μια περιήγηση μέσα στη διαχρονία της ελληνικής ποίησης κι αναδεικνύει θησαυρούς που επιμένουμε να λησμονάμε…
Το κείμενο και η επιμέλεια της παράστασης ανήκει στην Ισιδώρα Μάλαμα.
Μαζί της πάνω στην σκηνή θα υποδυθούν τους Έλληνες ποιητές οι εκπαιδευτικοί: Κώστας Αγοραστός, Δημήτρης Αραμπατζής, Τάσος Δημητρανόπουλος, Κωνσταντίνα Παπούδα, Γιώργος Σκαλτσάς.

Συμμετέχουν οι μουσικοί-μαθητές Λυκείων: Αναστάσης Κατσαρός (κιθάρα-τραγούδι), Βασιλική Κλούβα (πιάνο), Μαριλένα Φιλιππίδου (τραγούδι), Νίκος Χατζηαποστολίδης (μπουζούκι).

Την παράσταση συνδιοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών και το Τμ. Πολιτισμού – Αθλητισμού - Νέας Γενιάς Δήμου Σερρών, και στηρίζει με την ευγενική χορηγία του το «Public».

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου στις 9.00 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 192 επισκέπτες