Κλείσιμο

Θαλασσόλυκοι στον ΣΚΑΪ: Οδοιπορικό στην Θάσο

Στο νέο επεισόδιο, που θα προβληθεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 23.50 στον ΣΚΑΪ, οι τρεις Θαλασσόλυκοι ανακαλύπτουν την καταπράσινη Θάσο με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Την πρώτη ημέρα, κάνουν ένα οδοιπορικό στα ορεινά χωριά του νησιού. Επισκέπτονται το ακατοίκητο χωριό Βουνό, τον παλαιότερο οικισμό του νησιού και φτάνουν ως την Καλλιράχη, ένα "γαλατικό"  χωριό, ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό, στο οποίο μένουν πολλοί υπέργηροι κάτοικοι.

Ένας 95χρονος ντόπιος τούς οδηγεί στην Κακή Ράχη, μια πανέμορφη τοποθεσία, που δεν υπάρχει σε κανέναν τουριστικό οδηγό και έχει απίστευτη θέα. Την επόμενη ημέρα, οι Θαλασσόλυκοι κάνουν τον γύρο του νησιού με ιστιοπλοϊκό. Βουτούν στο αρχαίο βυθισμένο μεταλλείο της Θάσου και σκαρφαλώνουν στην Γκιόλα, μια φυσική "πισίνα" μέσα στα βράχια, που αποτελεί το πιο φωτογραφημένο σημείο του νησιού.

Το ταξίδι τους, όμως, δεν τελειώνει εκεί. Κάνουν μια παράκαμψη για να φτάσουν στις ακτές της Χαλκιδικής, εκεί όπου υπάρχει η μοναδική αποικία ιππόκαμπων στην Ελλάδα. Οι δυο Γιάννηδες καταδύονται για να την δουν από κοντά ενώ η Κάλια μαθαίνει θαλάσσιο σκι. Το επεισόδιο τελειώνει με ένα μαγευτικό sailing παράλληλα με τη χερσόνησο του ’θω, κατά τη διάρκεια του οποίου οι τρεις φίλοι βλέπουν από κοντά τα εντυπωσιακά μοναστήρια που βρίσκονται στις ακτές του Αγίου Όρους.




Οι «Θαλασσόλυκοι» ανοίγουν πανιά και σαλπάρουν
κάθε Παρασκευή βράδυ
και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 15.00

Παρουσίαση: Γιάννης Αποστολάκης, Γιάννης Δρυμωνάκος, Κάλια Ελευθερίου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπέτογλου
Αρχισυνταξία: ’ννα Ποδαρά
Επιμέλεια εκπομπής: PlanA
Παραγωγή: Blook Media LTD

#thalassolikoi
Πηγή: skai.gr