Βρούτσης στον ΣΚΑΪ: Τριπλή αύξηση συντάξεων - κυριών, επικουρικών και από μειώσεις φόρων

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποκάλυψε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι έρχεται και αύξηση στις κυρίες συντάξεις με αύξηση των συντελεστών ανταπόδοσης που θα ισχύει από την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ. Πρόκειται για τη δεύτερη ανακοίνωση αύξησης μετά την αύξηση των επικουρικών πάντα σε εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Ο υπουργός τόνισε ότι έληξε οριστικά το θέμα της μείωσης των συντάξεων και ανακοινώσε ότι θα έχουμε μείωση εισφορών των μισθών κατά 5 μονάδες και μείωση των εισφορών για 1,44 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών. Οι εισφορές των 1,44 εκατ. ελεύθερων επαγγελματιών αποδεσμεύονται από τον κατώτατο μισθό. Όπως εξήγησε, όσο περισσότερα είναι τα χρόνια εργασίας, τόσο υψηλότερη θα είναι και η σύνταξη.  

Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμη ότι έθεσε στο ΣτΕ και το ερώτημα των εκκρεμοτήτων του ασφαλιστικού από το 13 έως το 18 διότι η δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να σεβαστεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις του ΣτΕ. Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι έρχεται έλεγχος σε όλες τις κατηγορίες των επιδομάτων ώστε να αποδίδονται με δικαιοσύνη, και σύντομα θα εφαρμοστεί το ψηφιακό ωράριο και η κάρτα του εργαζομένου σε σουπερ μάρκετ και τράπεζες ενώ θα ενεργοποιηθεί η ΕΡΓΑΝΗ 2 για τη διασταύρωση όλων των οικονομικών στοιχείων. 

«Να διορθώσουμε όλες τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου είπε ο κ. Βρούτσης, θα κτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στην απόφαση του ΣτΕ. Επίσης, μειώνουμε τους φόρους κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο φορολογικός συντελεστής του 22% να υποχωρήσει στο 9% και να δημιουργήσει διαθέσιμο εισόδημα σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες. «Αυξάνουμε κυρίες συντάξεις και επικουρικές οπού ο νομός Κατρούγκαλου δημιουργούσε πρόβλημα, δηλαδή σε επικουρικές συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ και σε κυρίες από 30 έτη και άνω. Επίσης, από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ θα καταβάλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους τα οποία θα δοθούν αναδρομικά όντος του 2020 και από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα ‘’τρέχουν’’ οι αυξήσεις». «Τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση δικηγόρου» δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας. 
 

Πηγή: skai.gr