Απεγκλωβισμοί πολιτών από τα οχήματά τους και διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Βόρεια Εύβοια ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό πολιτών από τα οχήματά τους σε Θήβα (3),  Βίλια (5) και  Ιπποκράτειο Πολιτεία (3).

Στην Αττική λόγω της χιονόπτωσης η Τροχαία, έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω στο ρεύμα προς καζίνο, στην περιφερειακή Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το ύψος της Ανατολής έως το στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως τον Άγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας που είχε απαγορευτεί νωρίτερα λόγω χιονόπτωσης στο Σχηματάρι, ενώ γινόταν αναστροφή στα διόδια Αφιδνών. Την ίδια ώρα μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, που είχε διακοπεί το πρωί στη Μάνδρα.

Ωστόσο, διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Χασιάς από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα, ενώ παραμένει κλειστή και η λεωφόρος Πάρνηθος.

Επιχειρούν συνεχώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Πηγή: skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ