Αρκουμανέας: 21 Κινητές Μονάδες ΕΟΔΥ στη Λάρισα – Λήψη δειγμάτων κι από το γενικό πληθυσμό (vid)

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στη σκιά των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Ο κ. Αρκουμανέας αναφέρθηκε στις Kινητές Mονάδες που θα προχωρήσουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη Θεσσαλία, αλλά και στην επιχείρηση δειγματοληψίας που συνεχίζεται στον οικισμό.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίσαμε τις εξετάσεις, κάναμε 1.200 χθες και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην ημέρα για αν δούμε πως θα δράσουμε. Συνεχίζουμε τις εξετάσεις. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την προστασία της δημόσιας Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και σημείωσε ότι σήμερα 21 Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στη Θεσσαλία και θα πάνε σε διάφορες περιοχές, κατόπιν συνεννόησης που έγινε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την 5η ΥΠΕ, ώστε να γίνουν εξετάσεις στις ευπαθείς ομάδες και στην τοπική κοινωνία.

 

Βίντεο onlarissa.gr 

«Με τον περιφερειάρχη καταγράψαμε όλες τις δομές Πρόνοιας όπου θα γίνονται οι έλεγχοι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι κινητές Μονάδες θα παραμείνουν 3 έως 6 μήνες όπου θα προχωρήσουν σε ελέγχους και στον γενικό πληθυσμό, αλλά και σε συγκεκριμένες δομές για να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Aναφορικά με την δειγματοληψία στη Νέα Σμύρνη, της Λάρισας ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην κοινότητα, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Με την σειρά του ο κ. Αγοραστός, τόνισε πως θα ξεκινήσει σύντομα δειγματοληψία σε ιδρύματα στη Λάρισα όπως στο γηροκομείο, στον “Αριστέα” και σε άλλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ