Εικόνες εμπόλεμης ζώνης στο ΚΥΤ Σάμου: Πυρκαγιά και άγριες συγκρούσεις ( video)

Πύρινη κόλαση και εικόνες πολέμου στη Σάμο από τα εκτεταμένα επεισόδια που ξέσπασαν στις 10 περίπου, εχθές το βράδυ, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στην πόλη Βαθύ. 

 

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το απόγευμα στο κέντρο στο Βαθύ, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν, χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια,  για άγνωστους λόγους, με Σύρους.
 
Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

 

 

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό, ενώ ξέσπασε και φωτιά εντός του χώρου όπου διαμένουν 6.000 άτομα, σε υποδομές για 650 περίπου άτομα, όταν 7 χιλιάδες κάτοικοι διαμένουν στο νησί. 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αναθυμιάσεις 8 άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο της Σάμου.

Την ίδια ώρα λόγω της πυρκαγιάς, στην περιοχή επικράτησε γενικό μπλακ άουτ στο ρεύμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, εξέφρασε φόβους για εξέγερση και τόνισε ότι πρέπει να απεγκλωβιστεί το νησί από τον συγκεκριμένο πληθυσμό καθώς απειλείται η ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών. 

Ανέφερε ότι με απόφαση του Δήμου σήμερα θα μείνουν κλειστά τα σχολειά, καθώς οι σχολικές μονάδες είναι στα 200 μετρά από το ΚΥΤ το οποίο είναι ανοιχτό κέντρο και το χωρίζει ένας δρόμος από το πρώτα σπίτια.

Ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου κάηκε χθες το βράδυ από φωτιά που ξεκίνησε μετά από συμπλοκές ανάμεσα σε αιτούντες άσυλο διαφορετικών εθνοτικών ομάδων.

Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών ομάδων, ενώ χιλιάδες αιτούντες άσυλο μετακινήθηκαν σε παρακείμενους στο ΚΥΤ ανοιχτούς χώρους αλλά και μέσα στην πόλη.

Σε σύσκεψη των τοπικών Αρχών στο δημαρχείο της Σάμου αμέσως μετά το σβήσιμο της φωτιάς αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση αποσυμφόρηση της Σάμου, αφού χιλιάδες αιτούντες άσυλο δεν έχουν σήμερα πού να μείνουν.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ: SAMOS24.GR, FACEBOOK

Πηγή: skai.gr