Επεισόδια με τραυματίες σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια πριν την παρέλαση (vid)

Με ένταση και επεισόδια ξεκίνησαν οι παρελάσεις σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια.

Στην Καλλιθέα 50 ακροδεξιοί προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία Κύπρου που θα πραγματοποιούνταν η μαθητική παρέλαση, αλλά άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν.

Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν μια βόμβα μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Την ίδια ώρα, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων προσπάθησαν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν οι ακροδεξιοί αλλά απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ. Ακολούθησε ένταση και υπάρχουν αναφορές για 3 τραυματίες, ενώ έγιναν 12 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατήγγειλε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν - όπως σημειώνει- τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, τα ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους - κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου και χτύπησαν την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης προέβη σε παρέμβαση και καταγγελία προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Στα Άνω Λιόσια, 20 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο κέντρο της Αθήνας
, προσήχθη ένας άνδρας που προσπάθησε να προσεγγίσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την ώρα που επιθεωρούσε τα αγήματα έξω από την Μητρόπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στα Τρίκαλα σε μέλη της που ανάρτησαν στην παρέλαση πανό ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, τους αφαίρεσαν βίαια το πανό και προσήγαγαν τέσσερα άτομα.



Πηγή: skai.gr