Κλείσιμο

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς έγινε κύρια ύποπτος η 35χρονη - Το επίμαχο αίτημα φιλίας

Καταιγιστικές είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στις 20 Μαΐου, μετά την προσαγωγή και την εξέταση ως κύριας υπόπτου μιας 35χρονης γυναίκας.

«Ψηλά» στη λίστα των υπόπτων, τοποθέτησαν την ύποπτη τα δρομολόγια που έγιναν από Καλλιθέα, Συγγρού, κέντρο Αθήνας, Μετς, Παγκράτι και Ζωγράφου και οι καθαρότερες εικόνες που βρέθηκαν σε αυτή τη διαδρομή, καθώς και η επίμαχη τηλεκάρτα που χρησιμοποιήθηκε για το τηλεφώνημα προς την εταιρία ταξί. Καθοριστική σημασία έπαιξαν και κάποια λάθη που φέρεται να έκανε η 35χρονη στις επικοινωνίες της και στις διαδρομές τόσο την ημέρα της επίθεσης όσο και στις δυο πρόβες που έκανε. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τα εν λόγω διαστήματα, το προσωπικό της τηλέφωνο ήταν κλειστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η 35χρονη δεν βρισκόταν καν στην «βασική πεντάδα» των υπόπτων αλλά σε έναν ευρύτερο κύκλο ερευνών.

Τι στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι αρχές

Η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες  βρήκε στην κατοχή της ύποπτης την «ένοχη» τηλεκάρτα καθώς και περούκα που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά την επίθεση.

Επίσης, έχει βρεθεί και μια καπαρντίνα που ενδεχομένως να φορούσε την ίδια ημέρα. Γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν ακόμη το θερμός με το οποίο μετέφερε το βιτριόλι.

Η εμμονή της δράστιδος με την άτυχη Ιωάννα

Αιτία της εμμονής που φέρεται να είχε η δράστιδα με την Ιωάννα είναι ένας άνδρας, με τον οποίο είχε σχέση η 35χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούσε ότι η Ιωάννα ήταν εμπόδιο προκειμένου η σχέση αυτή να γίνει σοβαρότερος δεσμός, ενώ η επιθυμία να κάνει κακό στην άτυχη Ιωάννα φαίνεται πως προήλθε από αίτημα φιλίας στο Facebook που έκανε ο σύντροφός της στο θύμα.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των δυο γυναικών δεν διαπιστώνονται φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις αλλά μόνο μια απόμακρη επαφή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση μεταξύ των οικογενειών των δυο γυναικών των οποίων ο τόπος καταγωγής είναι κοντινός.

Νέα κατάθεση από την Ιωάννα

Οι αρχές αναμένεται να πάρουν νέα κατάθεση από την 34χρονη που ακόμη νοσηλεύεται στο Θριάσιο προκειμένου να τους πει εάν υπήρξε κάποιο πεδίο αντιπαράθεσης με την βασική ύποπτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο, μετά και το αίτημα φιλίας του συντρόφου της, είχε ενοχλήσει την Ιωάννα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με μηνύματα SMS.

Οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις και από το εργασιακό περιβάλλον της ύποπτης για να διαπιστώσουν να απουσίαζε αδικαιολόγητα κατά τις ημέρες που έγιναν οι πρόβες αλλά και την ημέρα της επίθεσης στην Καλλιθέα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τη συγκεκριμένη γυναίκα πως για ώρα βρισκόταν έξω από τα γραφεία που εργάζεται η Ιωάννα.

Η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει στοιχεία για να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της ύποπτης, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ακολούθως ο ανακριτής θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης και ενδεχομένως και αύριο να έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση.

Πηγή: skai.gr