Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπαθώ να θυμηθώ από που την ξέρω» είπε η 34χρονη στις αρχές (vid)

Στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριασίου νοσοκομείου, νοσηλεύεται πλέον, η τριαντατετράχρονη γυναικά, θύμα της φρικιαστικής επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, με τους γιατρούς να κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να σώσουν την όραση της.

«Η κατάσταση της σήμερα από χθες ήταν πάρα πολύ καλυτέρα. Θέλω να ελπίζω ότι θα πάει καλά» αναφέρει  Φωτεινή Βιρβινίτσου η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου.

Στο πλευρό της 34χρονης βρίσκονται οι συγγενείς της… Η μητέρα, ο θείος και ο αδελφός της… Όπως λένε, δεν μπορούν να διανοηθούν τι έχει συμβεί.

«Οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Προσπαθούν και αυτοί να δουν τι μπορεί να μάθουν από διάφορους άλλους φίλους της, αν κάποιος γνωρίζει το παραμικρό...» αναφέρει ο Δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Οι αστυνομικοί σήμερα είχαν μια δεύτερη ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί της. 

Η γυναίκα μετά το αρχικό σοκ αρχίζει να ανακαλεί στη μνήμη της τα μοιραία δευτερόλεπτα. που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα της γυναίκας που της πέταξε βιτριόλι.

«Τώρα που θυμάμαι, από τις εικόνες της επίθεσης μου φάνηκε γνωστό το πρόσωπο της.  Προσπαθώ να καταλάβω που την γνωρίζω. Νομίζω ότι θα θυμηθώ και θα σας πω. Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό.»

Ήδη τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών έχουν πάρει καταθέσεις από την οικογένεια της, το φιλικό της περιβάλλον, τον πρώην και τον νυν σύντροφο της. 

«Το μόνο που θέλω τώρα είναι να γίνει καλά η αδερφή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά.» αναφέρει ο αδερφός του θύματος.

Την υποστήριξη της στο θύμα εξέφρασε η πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, που είχε δεχτεί επίσης επίθεση με βιτριόλι το 2008.

«Οι πόνοι των ματιών που καίγονται από το οξύ είναι οι πιο φρικτοί πόνοι που έχω βιώσει, έχω κάνει συνολικά 31 χειρουργεία και έχω να κάνω κι άλλα ακόμα.»αναφέρει η κα Κούνεβα. 

Στο επόμενο στάδιο της έρευνας, εφόσον δεν ευοδωθεί, οι αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην άρση απορρήτου των επικοινωνιών και των ηλεκτρονικών συνομιλιών της νεαρής γυναίκας, για να εντοπίσουν τυχόν περίεργα ή απειλητικά μηνύματα και αναρτήσεις.

Πηγή: skai.gr