Συναγερμός στον Έβρο: Πληροφορίες για νέο κύμα μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συναγερμός στον Έβρο τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα, πλήθος μεταναστών έχει μαζευτεί στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evrosonline.gr υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά, με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Το Ράδιο Έβρος κάνει λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Ο Ερντογάν φαίνεται να υλοποιεί την απειλή που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, λεωφορεία με μετανάστες κινήθηκαν από Ανδριανούπολη, προς την άλλη πλευρά των συνόρων. Οι κάτοικοι του Έβρου νιώθουν πολύ δυνατοί καθώς έχουν όλη την Ελλάδα με το μέρος τους, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί. Ο αντιδήμαρχος Φερρών, κ. Δ. Κολγιώνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΣΚΑΙ ανέφερε πως στο κεντρικό και Νότιο Έβρο για την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη και πως υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, ενώ αν χρειαστεί υπάρχουν στην περιοχή και οι αγρότες για να συμβάλλουν και αυτοί. Παράλληλα, ο ίδιος σημειώνει ότι θα υπάρχει η ίδια αποφασιστικότητα όπως συνέβη και τον Μάρτιο.

Ακόμη δεν μετακινούνται δυνάμεις από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τον Έβρο αλλά ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης στην περιοχή των συνόρων. Στα επιτελεία φτάνουν πληροφορίες για μετακίνηση μεταναστών.

Περισσότεροι από 1.500 Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες βρίσκονται εκεί καθώς και περίπου 300 άνδρες της FRONTEX καθώς και ελικόπτερα απάτσι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι εκπρόσωποι των συνοριοφυλάκων είπαν πως είδαν ένα γκρουπ μεταναστών στην απέναντι πλευρά του Έβρου, που σιγά-σιγά αυξάνονται και δημιουργούν εστίες φωτιάς.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Η Haber Turk γράφει πως το ταξίδι της ελπίδας μέσω της Αδριανούπολης ξεκινούν και πάλι μετανάστες.

TAGS: Έβρος