Ηφαιστίων: Προβλήματα από την κακοκαιρία στα Χανιά- Χιόνια στη Λέσβο

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Χανίων προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους.

Στον Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης στα τμήματα από το Καλάμι έως την Σούδα και από Γαλατά έως και Νωπήγεια υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων και πετρών με τα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών να εργάζονται ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα.

Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν και στον επαρχιακό δρόμο από Ταυρωνίτη προς Βουκολιές στην περιοχή της Νερατζιάς.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Από την κακοκαιρία αναφέρθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του δήμου Πλατανιά, καθώς και σε περιοχές του δήμου Χανίων και του δήμου Κισσάμου.

Στην Λεωφόρο Σούδας των Χανίων έπεσε μεγάλο δέντρο χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιο ατύχημα και να κλείσει ο δρόμος ενώ στο παλιό λιμάνι των Χανίων και το λιμανάκι του Πλατανιά από τον υψηλό κυματισμό βυθίστηκαν μικρές βάρκες.

Στο κέντρο των Χανίων από πτώση δέντρου προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Κατά την διάρκεια της νύκτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε τρία άτομα από ΙΧ αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε εξαιτίας της υψηλής στάθμης υδάτων, στην περιοχή του Σταλού , ενώ στην περιοχή της Κισάμου πυροσβέστες απομάκρυναν ζευγάρι ηλικιωμένων από κατοικία που πλημμύρισε.

Ανοικτό το κέντρο Αστέγων στο Ηράκλειο

Ανοιχτό θα παραμείνει από σήμερα μέχρι και αύριο το πρωί το Κέντρο Αστέγων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου.

Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, αλλά τις ημέρες που επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση που ελήφθη με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανοιχτό για τον ίδιο λόγο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, θα είναι και το Πολύκεντρο Νεολαίας, στην οδό Ανδρόγεω.

Χιόνια και στη Λέσβο

Χιονίζει από το πρωί σήμερα στη δυτική πλευρά της Λέσβου και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου η κίνηση στο οδικό δίκτυο γίνεται κανονικά με εξαίρεση στο τμήμα του δρόμου Αμπελικό - Πολιχνίτο όπου η κίνηση έχει διακοπεί προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος και να γίνει ρίψη άλατος. Επίσης από τους ισχυρούς ανέμους στην αγροτική περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική Λέσβο νωρίς το πρωί έπεσε κολώνα της ΔΕΗ η οποία όμως αποκαταστάθηκε άμεσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ