Κορωνοϊός: Νεκρή 40χρονη σε χωριό της Καστοριάς - Ανησυχία για το νεαρό της ηλικίας

Την τελευταία της πνοή άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα 41 ετών, μητέρα τριών παιδιών, εξαιτίας του κορωνοϊού. Η γυναίκα απεβίωσε πριν από μερικές μέρες στο σπίτι της, σε έναν απομακρυσμένο οικισμό της Καστοριάς. Το γεγονός είναι ότι η γυναίκα ήταν σχετικά νέας ηλικία προκαλεί ανησυχίες. 

Η 40χρονη είχε άσθμα, είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικό με τον ιο και συγκεκριμένα πυρετό. Φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγειας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά συμφωνα με πληροφορίες έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ελήφθη και δείγμα, το οποίο σήμερα βγήκε θετικό στον κορωνοϊο.

Στο σπίτι της κατέληξε όμως και η μητέρα του 53χρονου από τη Σιάτιστα, του τέταρτου θύματος από τη νόσο στη χώρα μας. Επίσης το δείγμα της ηλικιωμένης που ελήφθη μετά θάνατον βγήκε θετικό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββοπουλος μιλώντας στο News4Health, απηύθυνε έκκληση για στήριξη του νοσοκομειου της περιοχής στο οποίο νοσηλεύονται 12 ασθενεις με κορονοιο, ενώ αλλά 14 άτομα, σε πιο σοβαρή κατάσταση νοσηλευονται σε αλλά νοσοκομεία, κυρίως της Θεσσαλονίκης.

Ο νόμος των 42 χιλιάδων κατοίκων έχει επιβεβαιωμένα 27 κρούσματα και ο φόβος για περαιτέρω διασπορά είναι μεγάλος.

Πηγή: skai.gr