Κορωνοϊός – Π. Φάληρο: Πολίτες αψηφούν τον κίνδυνο και συνωστίζονται στην παραλία

Παρά τις οδηγίες για αποστάσεις ασφαλείας και αποφυγή συνωστισμού, τις απογευματινές ώρες πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο για να κάνει είτε βόλτα με το σκύλο του, είτε σωματική άσκηση χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί για αυτές τις μετακινήσεις. 

Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη δύναμη της αστυνομίας η οποία έδωσε εντολή να δοθεί παράβαση για όσους κάθονται εκεί.

«Οι πολίτες βγήκαν σαν να είναι καλοκαίρι»

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος:

«Καταλαβαίνετε ότι αυτό που ζούμε δεν είναι λογικό. Ζούμε στην ουσία ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο και ο κόσμος δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ότι η απόσταση των δύο μέτρων ισχύει μόνο όταν είμαστε σταθεροί και στατικοί. Εδώ και 10 μέτρα να έχουν απόσταση που όπως βλέπετε δεν έχουν, έχουν λίγοτερο. Αν ένας βήξει, ο επόμενος θα έχει πάρει τα σταγονίδια. Πρέπει να καταλάβουμε αυτό που ανέφεραν ο κ. Τσιόρδας και ο κ. Χαρδαλιας, το να να περπατήσουμε στις γειτονιές μας. Και γίνεται αυτό. Εμείς οι δήμαρχοι το βλέπουμε. Εδώ όμως έχει παραγίνει το κάκο. Δεν είναι μόνο Φαληριώτες. Έχουν έρθει από όμορες γειτονιές για να περπατήσουν στην παραλιακή ζώνη λες και κάνουμε διακοπές. Δεν είμαστε σε διακοπές. Το τυπικό χαρτί το έχουν οι περισσότεροι και δεν είναι θέμα το πρόστιμο, επιτέλους πότε θα καταλάβουν ότι δεν είναι θέμα το πρόστιμο αλλά οι ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν, οι ζωές της οικογένειας μας και των γειτόνων μας. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Το ότι έχουμε πετύχει μία νίκη μέχρι τώρα είναι ακριβώς επειδή πειθαρχήσαμε. Πειθαρχήσαμε επειδή ο καιρός διευκόλυνε ή πειθαρχούμε επειδή καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο που διατρέχουμε; Έχουμε φτάσει στα όρια μας».

Παράλληλα προσθέτει πως χτες το βράδυ έβγαλαν εκτάκτως ένα βίντεο οι Δήμαρχοι της παραλιακης Αττικής Ριβιέρας προκειμένου να πουν ευγενικά στον κόσμο περπατήστε, αθληθείτε όμως δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα στην παραλιακή ζώνη .

Αναφορικά με το αν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό όπως ο ίδιος δηλώνει: «Το ζήσαμε 2 εβδομάδες πριν πιστεύαμε όμως ότι ο κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος. Κλείσαμε τις παιδικές χαρές, το πάρκο κάναμε ότι μπορούσαμε προκειμένου να πείσουμε τους πολίτες και να τους δείξουμε εμπράκτως ότι δεν είναι ανοιχτά για να κάνουμε τις βόλτες μας, είναι μόνο για να περπατήσουν οι άνθρωποι που μένουν εδώ. Είναι ένα φαινόμενο που τις τελευταίες ημέρες είχε ελλείψει. Πιστεύαμε ότι έγινε επειδή ο κόσμος είχα καταλάβει τον κίνδυνο αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν λόγω καιρού. Με το που έφτιαξε ο καιρός άρχισε το μέρος να γεμίζει σαν να ήταν καλοκαίρι . Δεν είναι η φυσιολογική ροή που θα έπρεπε να έχει το πάρκο ή παραλιακή ζώνη του Φλοίσβου. Είναι κάτι παραπάνω».

Σχετικά με το αν έχει τεθεί το ζήτημα στον κ. Χαρδαλιά, ο Δήμαρχος απαντά πως:

«Την βδομάδα που έκλεισε η παραλία της Θεσσαλονίκης μιλήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα, ακριβώς επειδή έχουμε μια εξαιρετική σχέση και επικοινωνία, οτιδήποτε συμβαίνει και αφουγκραζόμαστε το μεταφέρουμε. Ήδη το μήνυμα έχει μεταφερθεί και μάλιστα είμαστε στο να δούμε τι θα γίνει με αυτό το κομμάτι. Νομίζω ότι υπάρχει κόσμος που καταλαβαίνει αλλά υπάρχει κόσμος που βρίσκει διέξοδο εδώ στην παραλία μας. Δεν είναι λογικό, μας πιάνει αγανάκτηση. 

Καταλήγοντας ο κ. Φωστηρόπουλος ανέφερε πως αν συνεχιστεί αυτό η εισήγηση του ως Δήμαρχος θα είναι να κλείσουν οι παραλίες. «Αυτό που είναι ευλογία κατάντησε να αποτελεί βραχνά και πρόβλημα» τόνισε ο ίδιος. 

Πηγή: skai.gr