Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα από το Μεγάλο Περίπατο (pics,vid)

Για γερά νεύρα η οδήγηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας των έργων που γίνονται στην Πανεπιστημίου στα πλαίσια του Μεγάλου Περιπάτου. Τα αυτοκίνητα έχουν στη διάθεσή τους τις μισές λωρίδες κυκλοφορίας στην Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να «φρακάρουν» τα ΙΧ.

Η επέκταση του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας και στην οδό Πανεπιστημίου, ξεκίνησε χθες Κυριακή.

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ.Αρεοπαγίτου, την Απ.Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους», ανέφερε χθες σε μήνυμά του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένο με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που θα καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Μποτιλιαρισμα#μεγάλοςπερίπατος #αθηνα

A post shared by SKAI.gr (@skaigr) on

Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα υπάρχουν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες. Ακόμη θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Πηγή: skai.gr