Κυβερνητική πηγή στον ΣΚΑΪ: Οι Τούρκοι οδηγούν και «ποινικούς» στα σύνορα

Νέα διάσταση παίρνει η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την πληροφορία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πως μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που μεταφέρουν οι Τούρκοι προς τον Έβρο βρίσκονται και «ποινικοί».

Κορυφαία κυβερνητική πηγή, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Έκρυθμη η κατάσταση στις Καστανιές

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που οδηγούν στα σύνορα οι τουρκικές αρχές βάση οργανωμένου σχεδίου, κάνουν συνεχείς εφόδους επιχειρώντας να περάσουν στην Ελλάδα, εκτοξεύοντας μάλιστα πέτρες και φλεγόμενα ξύλα.

Οι ελληνικές αρχές με χρήση χημικών και δακρυγόνων έχουν καταφέρει να αποτρέψουν περισσότερες από 4.000 παράνομες εισόδους στην Ελλάδα.

Σήμερα, οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Καθώς οι συγκρούσεις στα σύνορα συνεχίζονται ο στρατός και η ΕΛ.ΑΣ. ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή. Κατευθύνονται στον Έβρο 1.000 στρατιώτες ενώ με C-130 μεταφέρονται από την Αθήνα και 4 διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ.

Τα βίντεο – ντοκουμέντο από τον Έβρο

Την οργανωμένη υποστήριξη της Τουρκίας στην μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αποδεικνύει αποκαλυπτικό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν πούλμαν με πρόσφυγες και μετανάστες κοντά στο τελωνείο στις Καστανιές.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως από την τουρκική πλευρά γίνεται χρήση δακρυγόνων από την πλευρά της Τουρκίας.

Πηγή: skai.gr