«Aθάνατος»: Με χειροκρότημα από τα μπαλκόνια αποχαιρέτησε η Αθήνα τον Μανώλη Γλέζο (vid)

Με ένα μαζικό χειροκρότημα από τα μπαλκόνια αποχαιρέτησε η Ελλάδα τον Μανώλη Γλέζο, κατόπιν σχετικού καλέσματος μέσω των social Media.

Ειδικότερα τα μέτρα περιορισμού στο σπίτι δεν πτόησαν τους Έλληνες που στις 9 το βράδυ εξήλθαν στα μπαλκόνια τους με χειροκροτήματα, ιαχές και τραγούδια αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο αυτό Έλληνα.

 

 

Ένα δυνατό «αθάνατος» ακούστηκε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας με το χειροκρότημα να είναι παρατεταμένο.

Τα συγκινητικά στιγμιότυπα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

ο αγωνιστής της αριστεράς Μανώλης Γλέζος σε ηλικία 98 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια. Νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου. 

«Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης  εξέπνευσε στις 30 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.15, σε ηλικία 98 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια. Στο Ερρίκος Ντυνάν  Hospital Center νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του θεραπευτηρίου Ερρίκος Ντινάν.

Ο Μανώλης Γλέζος έμελε να μείνει στην ιστορία ως ένα σύμβολο της αντίστασης των λαών στην ναζιστική κατοχή της Ευρώπης και να αναπτερώσει το ηθικό λαών και ηγεσιών που μάχονταν ενάντια στον Χίτλερ. 

Την νύχτα της 30ης Μαΐου 1941 ο νεαρός φοιτητής της ΑΣΟΕΕ μαζί με τον φίλο του Απόστολο Σάντα κατέβασε κάτω από τη μύτη της φρουράς την χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης και ύψωσε την ελληνική.   Το ναζιστικό καθεστώς καταδίκασε τους δύο νεαρούς ερήμην σε θάνατο και ο Γάλλος στρατηγός Σαρλ Ντε Γκωλ χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο «τον πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης». 

Σε στενό οικογενειακό κύκλο -όπως οι συνθήκες επιβάλλουν- θα γίνει η κηδεία του Μανώλη Γλέζου. «Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν (…) τον συντροφεύουν», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Πηγή: skai.gr