Μεταναστευτικό: Αναβρασμός σε Χίο και Μυτιλήνη - Ρίψη χημικών στα Μεστά Χίου

Αναβρασμός αργά τη νύχτα σε Χίο και Μυτιλήνη για το μεταναστευτικό, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια στα Μεστά Χίου.

Τη στιγμή που πολίτες βρισκόντουσαν στο λιμάνι της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την κατασκευή των νέων δομών, στη περιοχή έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischiou, τα ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το πλήθος, προκαλώντας αναστάτωση, με τα επεισόδια να λαμβάνουν τέλος, λίγη ώρα μετά.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτονώθηκε, αλλά οι κάτοικοι παραμένουν εξαγριωμένοι. Από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι την ώρα που πλησίαζε το πλοίο που μετέφερε της δύο διμοιρίες. Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε χαρακτηριστικά για το συμβάν στα Μεστά: «Είναι λες και δεχόμαστε επίθεση από εχθρικές δυνάμεις».

Αναβρασμός στη Μυτιλήνη - 1.500 αστυνομικοί στον Καραβά

Αναβρασμός επικρατεί και στην Μυτιλήνη καθώς οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές έχουν βγει τη νύχτα στους δρόμους και τα λιμάνια. Επί ποδός βρίσκονται οι περιοχές της Μυτιλήνης, Καραβά, Καπή και Μανταμάδου ενώ κόσμος πήγε να συγκεντρωθεί στην περιοχή Καραβά, όπου είναι βρίσκονται πάνω από 1.500 αστυνομικοί. Όπως αναφέρει το lesvospost, ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί στους δρόμους με ντουντούκα και καλεί τους κατοίκους να βγουν έξω και να συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις το βράδυ έκλεισαν τις εισόδους στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να φτάσουν τα ΜΑΤ και να αποβιβαστούν, ενώ εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα, απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας - Καβακλή Μανταμάδου.
 

Πηγές: politischiou, lesvospost