Κλείσιμο

Προσφυγικό: 94 αφίξεις σε Κω και Λέσβο τις τελευταίες ώρες

Στον εντοπισμό και διάσωση 94 αλλοδαπών συνολικά προέβησαν από χθες το βράδυ έως και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες Λιμενικό και Frontex σε Κω και Λέσβο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, χθες βράδυ, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο και διέσωσε 9 άτομα ,από τη θαλάσσια περιοχή περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρου σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.

Παράλληλα, 45 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σήμερα το πρωί από  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν επίσης σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'' στη θαλάσσια περιοχή 'Αγίου Φωκά' στην Κω.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη περιοχή  πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Τέλος 40 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σήμερα το πρωί και στην περιοχή Τσιχράντα της Λέσβου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας.

Οι 40 διασωθέντες είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, την Λιμενική Αρχή Κω και τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Πηγή: skai.gr