Πρώτη προσγείωση βομβαρδιστικού Β-52 στη Σούδα - Οι εντυπωσιακές φωτό

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πρώτη προσγείωση στρατηγικού βομβαρδιστικού Β-52 στη Νατοϊκή βάση της Σούδας έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η βάση.  

Όπως αναφέρεται σε σχετικό tweet της βάσης, το επιβλητικό βομβαρδιστικό λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών χρειάστηκε να παρεκκλίνει της πορείας του, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί ένα τέτοιο αεροσκάφος να προσγειωθεί για πρώτη φορά στα Χανιά. 

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σούδα είναι εγκατεστημένες η αμερικανική αεροπορική Βάση, η Νατοϊκή Ναυτική Βάση που χρησιμοποιείται από τον 6ο στόλο, το Πεδίο Βολής που αποτελεί Νατοϊκή Βάση με αμερικανική διοίκηση και η 115 Μοίρα Καταδρομών.

 


Οι διαπραγματεύσεις Αθήνας και Ουάσιγκτον για τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται προ των πυλών, ανέφερε στο μεταξύ προ ημερών στην Καθημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κεντρική Ελλάδα και η συνεργασία στον τομέα των UAV αποτελούν ορισμένα από τα βασικά σημεία της υπό συζήτηση συμφωνίας. Mετά τη συμφωνία, τα Β-52 μπορεί να γίνουν "μόνιμοι επισκέπτες" στη χώρα μας. 
 

 

Πηγή: skai.gr