Πυρκαγιές σε Ρέθυμνο και Αρχαία Ολυμπία

Δύο πύρινα μέτωπα σε Κρήτη και Αρχαία Ολυμπία τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, νέα φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Φοίνικα Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου στην Κρήτη. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 ελικόπτερο. 

Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση.

Η φωτιά ξεκίνησε από έκταση που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής με αποτέλεσμα την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 30 πυροσβέστες με 14 πυροσβεστικά οχήματα και με την συνδρομή του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής, κατάφεραν με συνεχείς ρίψεις νερού, να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο. Επίσης επί τόπου έσπευσαν υδροφόρες του δήμου Αγίου Βασιλείου, πυροσβεστικό όχημα της Περιφέρειας και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή προσπαθώντας να ελέγξουν όλες τις εστίες ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν μέχρι 10 μποφόρ.

Παράλληλα πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Λασιώνος της Αρχαίας Ολυμπίας. Επιχειρούν 34 πυροσβέστες, με 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Οριοθετημένη στη δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Λασιώνος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μακριά από την Αρχαία Ολυμπία και κοντά στα όρια με το νομό Αχαΐας.

Πηγή: skai.gr