Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Ρόδος (pic + vid)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρο το νησί της Ρόδου απόψε, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν.

Οι δρόμοι στην πόλη αλλά και τα χωριά έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ διακοπές του ρεύματος και υπερχειλήσεις ποταμιών σε Αρχίπολη, Λάρδο έχουν προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους. 

Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο εντός ή εκτός της πόλεως Ρόδου.

Δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και στην Ιαλυσό ενώ ακόμη και στην πόλη της Ρόδου η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη με το νερό να έχει φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους. 

Το φωτογραφικό υλικο και το βίντεο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ είναι ενδεικτικό της δοκιμασίας που περνά απόψε το νησί.

 

 

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης συνιστώντας στους συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

"Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ο Δήμος Ρόδου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης"

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στον Έμπωνα Ρόδου έπεσαν 152 χιλιοστά βροχής σε 11 περίπου ώρες, εκ των οποίων τα 125 χιλιοστά σε διάστημα περίπου τεσσάρων ωρών και πιο συγκεκριμένα από τις 12:30 έως τις 16:40 της Δευτέρας 25/11.

Συνολικά το διήμερο Κυριακής – Δευτέρας καταγράφηκαν 154 χιλιοστά στον Έμπωνα, 100 χιλιοστά στην πόλη της Ρόδου και στη Λίνδο και 39 χιλιοστά στην Κατταβιά.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη τα σχολεία της Ρόδου εξαιτίας των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη 26-11-2019 όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ

ΠΗΓΗ VIDEO: ΡΟΔΙΑΚΗ- FACEBOOK

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΡΟΔΙΑΚΗ